بازدیدکنندگان موزه تاریخ طبیعی بریتانیا میتونن با استفاده از هوش مصنوعی زاینده (AI) با حیواناتی که به نمایش گذاشته شدن، به صورت دو طرفه صحبت کنن!
موزه جانورشناسی دانشگاه کمبریج ۱۳ نمونه رو برای گفتگو انتخاب کرده، از جمله پرنده منقرض شده دودو، اسکلت نهنگ ناروال، باله آبی، یک پاندا قرمز و حتی یک سوسک مومیایی شده.
جک اشبی، دستیار کارگردان، گفت که هدف اینه که مردم رو با دنیای طبیعی درگیر کنن و همچنین بهشون اطلاعاتی درباره چیزهایی که میخوان در مورد نمایشگاهها بدونن، ارائه بدن. بازدیدکنندگان میتونن با اسکن کردن یک کد QR که در نزدیکی نمایشگاه هست با هر نمونه مکالمه رو شروع کنن.
صحبت با جانوران منقرض شده موزه به کمک هوش مصنوعی
آقای اشبی گفت: “ما خیلی کنجکاویم که ببینیم آیا این کار جواب میده یا نه و اینکه آیا چت کردن با حیوانات میتونه نگرش مردم رو نسبت به اونها تغییر بده. مثلاً آیا سوسک وقتی صدایش شنیده بشه، بهتر دیده میشه؟”
او این پروژه رو به عنوان “یک فرصت شگفتانگیز برای مردم تا یک فناوری نوظهور رو امتحان کنن” توی موزه توصیف کرد. این نمایشگاه میتونه به بیش از ۲۰ زبان با بازدیدکنندگان ارتباط برقرار کنه.
این ابتکار با همکاری شرکت Nature Perspectives انجام شده که از هوش مصنوعی برای کمک به موزهها استفاده میکنه تا از طریق تجربیات مکالمه با مردم تعامل داشته باشن.
گال زانیر، یکی از بنیانگذاران، گفت که بازدیدکنندگان تشویق میشن هر سوالی که دارن بپرسن و پاسخها هم با تکیه بر دانش علمی و ویژگیهای خاص هر گونه، از دیدگاه شبیهسازی شده حیوانات ساخته میشن.
Nature Perspectives که توسط فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مدیریت حفاظت از دانشگاه کمبریج راهاندازی شده، میگه که به نظر میرسه مردم وقتی با ماشینها صحبت میکنن، احساس ارتباط بهتری دارن. این موضوع الهامبخششون شد تا همون اصل رو در طبیعت هم به کار ببرن و به حیوانات صدایی بدن تا ارتباطشون با دنیای طبیعی رو تقویت کنن و بیتفاوتی نسبت به از دست دادن تنوع زیستی رو معکوس کنن.
آقای زانیر گفت: “تا جایی که ما میدونیم، هیچ موزه دیگهای این نوع تعامل نزدیک و اول شخص با موجودات و نمونههای تاریخ طبیعی رو ارائه نمیده که بتونه «گفتگوهای مستقیم و اول شخص با خود حیوانات» رو ممکن کنه. هدف ما اینه که این رویکرد تحولآفرین رو به طور گسترده به کار ببریم، از مشارکت عمومی و آموزش گرفته تا تحقیقات علمی و حتی نمایندگی طبیعت در فرآیندهای قانونی و سیاستگذاری.”
اما چطور شرکت اطمینان حاصل میکنه که هوش مصنوعی درست و بدون اشتباه پاسخ میده؟ آقای زانیر توضیح داد که هوش مصنوعی بر اساس یک سری دادههای علمی که توسط تیم متخصصان بومشناسی انتخاب شده، “بهخوبی تنظیم شده.”
در حالی که هوش مصنوعی از دانش گستردهتری استفاده میکنه، دانش خاصی که “بهدقت انتخاب شده” رو در اولویت قرار میده.
سایر نمونههای شرکتکننده در این پروژه شامل مرجان مغزی، پروانه دریاسالار قرمز، تاکسیدرمی هویا (پرندهای که اخیراً منقرض شده از نیوزیلند)، پلاتیپوس خشک شده در انجماد، اسکلت فسیلی تنبل غولپیکر، جمجمه و شاخ گوزن غولپیکر، تاکسیدرمی درخت اردک و یک مدل Ichthyostega هستن.
منبع : bbc