گیتس

نظر بیل گیتس در مورد خطرات هوش مصنوعی

سرفصل‌های مقاله

بیل گیتس خطرات هوش مصنوعی را قبول دارد اما معتقد است که می‌توان آنها را حل کرد و بر نیاز به همکاری بین دولت‌ها و شرکت‌‌های خصوصی برای مقابله با چالش‌های آن تاکید کرد.

بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، خطرات مرتبط با هوش مصنوعی (AI) را “واقعی” توصیف کرد و همچنین گفت که حل چالش‌های ایجاد شده توسط فناوری‌های جدید امکان پذیر است. او در توییتی اذعان کرد که این خطرات می‌توانند دلهره آور به نظر برسند. با این حال، انسان در طول تاریخ با موفقیت با چالش‌های ناشی از فناوری‌های جدید مقابله کرده است.

گیتس معتقد است که با مسئولیت و همکاری دولت‌ها و بخش خصوصی، ما توانایی مقابله با خطرات هوش مصنوعی و یافتن راه‌حل‌های موثر را داریم.

بیل گیتس و هوش مصنوعی

بیل گیتس
بیل گیتس و هوش مصنوعی

پیش از این، در یک پست وبلاگی در ماه مارس، بیل گیتس اشتیاق خود را برای استفاده از هوش مصنوعی و پتانسیل آن برای تغییر جنبه‌های مختلف زندگی، صنایع و کسب و کار ابراز کرده بود. او توسعه هوش مصنوعی را با مهمترین فناوری‌های دنیا مانند ایجاد ریزپردازنده، رایانه شخصی، اینترنت و تلفن همراه مقایسه کرد.

گیتس همچنین سه حوزه کلیدی را که هوش مصنوعی می‌تواند مزایای قابل توجهی به همراه داشته باشد را برجسته کرد: بهبود بهره‌وری کارها، خدمات درمانی و آموزش. او بر پتانسیل هوش مصنوعی برای افزایش کارایی و ارائه کمک‌های ارزشمند در این زمینه ها تاکید کرد. علاوه بر این، گیتس پیشنهاد کرد که اگر هوش مصنوعی به درستی مورد هدف قرار گیرد، می‌تواند به کاهش نابرابری در مراقبت‌های بهداشتی و آموزشی کمک کند.

این پست وبلاگ پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی توسط شرکت‌های مختلف به ویژه هوش مصنوعی مولد شرکت OpenAI یعنی ChatGPT، را تأیید می‌کند. OpenAI توسط مایکروسافت پشتیبانی می‌شود، در حالی که گوگل هوش مصنوعی خود را با نام Bard AI معرفی کرده است.

چندین شرکت از جمله Salesforce، اسپاتیفای و Snap هوش مصنوعی را در محصولات یا خدمات خود ادغام کرده‌اند. Salesforce در حال حاضر ChatGPT را برای Slack در دسترس قرار داد، اسپاتیفای یک DJ هوش مصنوعی را معرفی کرد و Snap نیز هوش مصنوعی My AI را به کار گرفت. به گزارش فاکس بیزینس، مارک زاکربرگ، مدیر عامل متا، همچنین یک تیم متمرکز بر هوش مصنوعی برای توسعه ابزارهای خلاقانه و شخصیت‌های هوش مصنوعی برای کمک به مردم تشکیل داده است.

گیتس علیرغم ستایش از هوش مصنوعی، نگرانی‌ها در مورد جنبه‌های منفی مرتبط با آن را هم قبول دارد. او مسائلی مانند عدم دقت، “توهمات” و محدودیت‌های درک مطالب در سیستم‌های هوش مصنوعی را تایید کرد.

بیل گیتس همچنین بر اهمیت همکاری بین دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی برای کاهش خطرات احتمالی مرتبط با استفاده مخرب از هوش مصنوعی تاکید کرد. او خواستار ایجاد «قوانین مشخص» شد تا اطمینان حاصل شود که مزایای هوش مصنوعی بیشتر از مشکلات آن است و برای همه، صرف نظر از شرایطشان، قابل دسترس است.

نظر شما چیست؟ آیا بیل گیتس و سایر افراد پرنفوذ دنیای تکنولوژی، خطرات احتمالی هوش مصنوعی را از بین خواهند برد؟ شما می‌توانید همین حالا از طریق زبان فارسی به موتور‌های هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT و لئوناردو دسترسی پیدا کنید. تنها کافی است اپلیکیشن زی‌گپ را دانلود و به راحتی از آن استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید نظرات خود را با ما و سایر کاربران در شبکه‌های اجتماعی ما در اینستاگرام و تلگرام به اشتراک بگذارید.

نوید رضایی
نوید رضایی