مراکز داده هوش مصنوعی

استفاده گوگل از انرژی هسته‌ای برای مراکز داده هوش مصنوعی

فهرست مطالب

گوگل قراردادی رو برای استفاده از راکتورهای هسته‌ای کوچک امضا کرده تا بتونه انرژی زیادی رو که برای مراکز داده هوش مصنوعی (AI) نیاز داره، تولید کنه.

این شرکت می‌گه که توافق با کایروس (Kairos Power) باعث می‌شه که استفاده از اولین راکتور توی این دهه شروع بشه و تا سال ۲۰۳۵، راکتورهای بیشتری هم به صورت آنلاین عرضه بشن. اما جالب اینجاست که هیچ‌کدوم از این شرکت‌ها جزئیاتی درباره ارزش معامله یا محل ساخت کارخانه‌ها نگفتن.

شرکت‌های فناوری به طور گسترده‌ای به منابع انرژی هسته‌ای رو آوردن تا بتونن برق مورد نیاز مراکز داده بزرگی که هوش مصنوعی رو راه می‌ندازن، تامین کنن. مایکل ترل، مدیر ارشد انرژی و آب و هوا در گوگل می‌گه: «شبکه برای پشتیبانی از فناوری‌های هوش مصنوعی به منابع برق جدید نیاز داره.»

 

انرژی هسته‌ای برای مراکز داده هوش مصنوعی گوگل

مراکز داده هوش مصنوعی گوگل

این توافق کمک می‌کنه تا یک فناوری جدید به سرعت پیشرفت کنه و نیازهای انرژی رو به صورت پاک و قابل اعتماد برطرف کنه و در نتیجه پتانسیل کامل هوش مصنوعی رو برای همه باز می‌کنه.

جف اولسون، مدیر اجرایی کایروس، گفت: این معامله با گوگل «برای تسریع تجاری‌سازی انرژی هسته‌ای پیشرفته خیلی مهمه و نشون می‌ده که این فناوری چقدر قابلیت فنی و بازار خوبی داره تا شبکه‌های برق رو کربن‌زدایی کنه.»

البته این طرح‌ها هنوز باید توسط کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای ایالات متحده و همچنین آژانس‌های محلی تأیید بشن تا اجازه ادامه کار رو بگیرن. سال گذشته، قانون‌گذاران ایالات متحده به شرکت کایروس پاور مستقر در کالیفرنیا، اولین مجوز در ۵۰ سال گذشته رو برای ساخت نوع جدیدی از راکتور هسته‌ای دادن.

در ماه جولای، این شرکت ساخت یک راکتور نمایشی رو در تنسی شروع کرد. این استارت‌آپ تخصصش در توسعه راکتورهای کوچیک‌تر هست که به جای آب، از نمک فلوراید مذاب به عنوان خنک‌کننده استفاده می‌کنه.

انرژی هسته‌ای که عملاً بدون کربن تولید می‌شه و برق رو ۲۴ ساعت شبانه‌روز تأمین می‌کنه، برای صنعت فناوری خیلی جذاب شده، چون داره تلاش می‌کنه تا انتشار گازهای گلخانه‌ای رو کاهش بده، حتی با افزایش مصرف انرژی. به گفته غول بانکداری وال استریت، گلدمن ساکس، انتظار می‌ره که مصرف جهانی انرژی توسط مراکز داده تا پایان این دهه بیش از دو برابر بشه.

ciobulletin google data centers Europe economy

جان مور، ویرایشگر وب‌سایت TechTarget به بی‌بی‌سی گفت که مراکز داده هوش مصنوعی به مقدار زیادی برق نیاز دارن تا هم انرژی خودشون رو تأمین کنن و هم تجهیزات رو خنک نگه‌دارن. این مراکز داده با سخت‌افزار تخصصی کار می‌کنن که به قدرت زیادی احتیاج داره و گرمای زیادی هم تولید می‌کنه.

در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد سال گذشته، ایالات متحده به گروهی از کشورها پیوست که می‌خوان ظرفیت انرژی هسته‌ای خودشون رو تا سال ۲۰۵۰ سه برابر کنن تا از سوخت‌های فسیلی دور بشن.

اما منتقدان می‌گن که انرژی هسته‌ای بدون خطر نیست و زباله‌های رادیواکتیو طولانی‌مدت تولید می‌کنه. ماه گذشته، مایکروسافت به توافقی رسید که دوباره عملیات رو در نیروگاه انرژی تری مایل آیلند، جایی که بدترین حادثه هسته‌ای آمریکا در سال ۱۹۷۹ اتفاق افتاد، راه‌اندازی کنه.

در ماه مارس، آمازون هم اعلام کرد که یک مرکز داده هسته‌ای در ایالت پنسیلوانیا خریداری خواهد کرد.

سومنات کانسابانیک از شرکت تحقیقاتی Rystad Energy گفت: «همکاری گوگل با Kairos Power نشون‌دهنده یک گام بزرگ دیگه در پذیرش فناوری انرژی هسته‌ای هست.»

منبع : bbc

نظرت رو برامون بنویس

برنامه هوش مصنوعی

دستیار صوتی هوشمند

دانلود زیگپ