گوگل

همه چیز درباره گوگل Search Labs

سرفصل‌های مقاله

از اواسط اردیبهشت بود که علامتی شبیه به یک ظرف آزمایشگاهی بالای گوگل کروم ظاهر شد. اگر روی آن علامت کلیک می‌کردید، گوگل نام‌تان را برای پروژه هوش مصنوعی Search Labs ثبت‌نام می‌کرد.

حالا این این امکان چند روزی است که در دسترس کاربران قرار گرفته و احتمالا باید شاهد تحولی عمیق در شیوه جستجوی گوگل باشیم.

در این مطلب قصد داریم هرآن‌چه را که لازم است، درباره گوگل Search Labs که براساس هوش مصنوعی کار می‌کند برای‌تان توضیح دهیم.

همان‌طور که ممکن است از نام آن حدس بزنید، سرچ لبز راهی برای آزمایش و تجربه کردن محصولات آینده است. همه این تجربیات الزاما مربوط به هوش مصنوعی نیستند. در Search Labs آزمایش‌هایی وجود دارد که می‌تواند گردش کار شما را سرعت بخشد، خواه از موبایل‌تان استفاده کنید یا یک لپ‌تاپ.

گوگل Search Labs چیست؟

Search Labs
گوگل Search Labs چیست؟

گوگل سرچ لبز بخش جدیدی از Google Labs است که بر آزمایش‌های مرتبط با سرویس جستجوی گوگل تمرکز دارد. همه این آزمایش‌ها به‌طور کامل منتشر نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها تجربه ثابتی را ارائه نمی‌کنند.

خود گوگل، Search Labs را این‌گونه معرفی کرده‌ است: سرچ لبز برنامه‌ای برای افراد است تا تجربیات‌شان از جستجوی گوگل را در مراحل اولیه آزمایش کرده و بازخوردشان را به اشتراک بگذارند. این سرویس که شامل تجربیات مبتنی بر هوش مصنوعی نیز هست، در مراحل اولیه توسعه است و می‌توان از آن در گوشی‌های اندرویدی و iOS و نیز نسخه دسکتاپ گوگل استفاده کرد. کیفیت و در دسترس بودن Search Labs ممکن است بسته به سیستم‌عاملی که از آن استفاده می‌کنید متفاوت باشد.»

بنابراین گوگل قرار است از طریق کاربرانی که در این پروژه ثبت‌نام کرده‌اند، در مورد کیفیت جستجوها و امکانات جدیدی که به سرویس جستجوی گوگل اضافه خواهد شد (از جمله بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای جستجو)، بازخورد بگیرند و کیفیت محصولات را ارتقاء دهند.

چطور باید در پروژه گوگل سرچ لبز ثبت‌نام کرد؟

برای ثبت‌نام در این پروژه کافی است سن‌تان بالای 18 سال باشد، یک اکانت گوگل داشته باشید و از مرورگر گوگل کروم استفاده کنید.

مراحل ثبت‌نام:

  1. باز کردن گوگل کروم.
  2. باز کردن یک تب جدید از طریق علامت + موجود در قسمت بالای راست صفحه.
  3. کلیک کردن روی علامت Labs که شبیه یک ظرف آزمایشگاهی است.
  4. پیوستن به فهرست انتظار.

هنگامی که به گوگل Search Labs دسترسی پیدا کردید، این موضوع از طریق ایمیل به شما اطلاع داده می‌شود. همچنین هنگام ثبت‌نام در تلفن همراه، یک نوتیفیکیشن دریافت خواهید کرد. اگر نظرتان درباره پیوستن به این پروژه عوض شد، می‌توانید با دنبال کردن همان مراحلی که برای ثبت نام استفاده کردید، لیست انتظار را ترک کنید. یک دکمه ترک لیست انتظار جایگزین دکمه پیوستن به لیست انتظار خواهد شد.

یادتان باشد که سرچ لبز فعلا فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی می‌کند و هنگام جستجوی فارسی فعال نیست.

با گوگل Search Labs چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

تصور کنید می‌خواهید درباره تغییر عادت گربه‌تان در گوگل جستجو کنید. مثلا گربه‌تان کم‌اشتها شده و این موضوع شما را نگران کرده است. اگر به انگلیسی درباره علل کم‌اشتهایی گربه جستجو کنید، در قسمت بالای صفحه جستجو، یک Tab جدید با رنگ و شمایل متفاوتی باز می‌شود.

گوگل در این قسمت جدید، با استفاده از هوش مصنوعی مجموعه‌ای از بهترین پاسخ‌های ممکن به سوال یا جستجوی شما را در قالب یک پاسخ جمع‌آوری و به شما ارائه می‌کند.

با کلیک کردن روی قسمت «Show More» می‌توانید پاسخی که گوگل به جستجوی‌تان را داده به صورت کامل ببینید. 

گوگل همچنین در همین نوار جدید، چند سوال مرتبط دیگری را که می‌تواند به مشکل شما کمک کند، برای‌تان فهرست می‌کند. ضمن این‌که چند سایتی که بهترین جواب به سوال شما را در خودشان دارند را نیز به شما نشان می‌دهد.

در قسمت پایین و سمت راست این نوار جدید، دو علامت لایک و دیس‌لایک قرار گرفته تا شما بتوانید درباره تجربه‌تان از این جستجو، به گوگل بازخورد دهید.

مهران
مهران