از زمان ظهور انسان دانا در دنیا، تشکیل حکومت و کشورگشایی دو جزء جداناپذیر زندگی بشری بودهاند. و چندین پادشاه قدرتمند نام خود را جاودانه کردند.
تمدنهای زیادی بر همین اساس شکل گرفته و تمدنهای فراوانی هم بر اثر تبعات کشورگشایی کامل از بین رفتهاند.
نقشه جهان در طول دوهزار سال اخیر مدام در حال تغییر بوده؛ کشورها یا امپراطوریهای مهمی دیگر وجود خارجی ندارند و از آنسو کشورهای جدید زیادی هم متولد شدهاند.
در طول تاریخ پادشاهان و حکمرانان مهمی مناسبات سیاسی و جغرافیایی جهان را شکل دادند که تاثیر کشورگشاییها و حکمرانی آنها تا به امروز بر جهان ما باقی است.
برای اینکه بدانیم کدام حکمرانان در کشورگشایی و حکومت بهتر بودهاند، از هوش مصنوعی فارسی زیگپ خواستیم تا 10 حاکم قدرتمند تاریخ را به ما معرفی کند.
۱۰ پادشاه قدرتمند تاریخ
چنگیزخان
چنگیز خان (با نام تولد تموچین) بنیانگذار و نخستین خان امپراتوری مغول بود که از ۱۲۰۶ تا هنگام مرگش در ۱۲۲۷ حکومت کرد؛ امپراتوری مغول بعدها به بزرگترین امپراتوری به هم پیوسته جهان در تاریخ تبدیل شد.
اسکندر مقدونی
اسکندر سوم مقدونی معروف به اسکندر بزرگ، اسکندر کبیر یا اسکندر ذوالقَرنِین، پادشاه مقدونیه در یونان باستان بود. او در سال ۳۵۶ پیش از میلاد در شهر پلا متولد شد و تا ۱۶ سالگی تحت آموزش ارسطو قرار داشت. اسکندر توانست تا پیش از رسیدن به سیسالگی یکی از بزرگترین امپراتوریهای دنیای باستان را شکل دهد که از دریای یونان تا هیمالیا گسترده بود. از اسکندر بهعنوان یکی از بزرگترین فاتحان تاریخ یاد میشود.
ژولیوس سزار
گایوس یولیوس کایسار یک نظامی، سیاستمدار، کنسول، دیکتاتور، کاهن اعظم، سخنور و نویسنده برجسته نثر لاتین اهل جمهوری روم بود که از او بهعنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین شخصیّتهای تاریخ نامبرده میشود.
کوروش کبیر
کوروش دوم که با نام کوروش بزرگ نیز شناخته میشود، بنیانگذار و نخستین شاهنشاه هخامنشی بود که در میانهٔ سالهای ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد بر نواحی گستردهای از آسیا، حکومت کرد. کوروش یک نظامی نابغه بود، به طوری که بین سالهای ۵۵۰ تا ۵۳۹ پیش از میلاد با فرماندهی موفق لشکریانش، پیروزیهای متعددی کسب کرد. گستردگی پهنهٔ حکومت کوروش تا سال ۵۳۹ پیش از میلاد از شرق، رود سند در هندوستان تا غرب، آسیای کوچک بود. این قلمرو حکومتی ۳۲۰۰ کیلومتر طول داشت.
ناپلئون بناپارت
ناپلئون بناپارت که بعدها با نام سلطنتی ناپلئون یکم شناخته میشد، فرمانده نظامی و امپراتور فرانسوی بود که طی انقلاب فرانسه به شهرت رسید و لشکرکشیهای موفقی را طی جنگهای انقلابی رهبری کرد.
ملکه ویکتوریا
ملکه ویکتوریا یا الکساندرینا ویکتوریا از ۲۰ ژوئن ۱۸۳۷ تا پایان عمر، ملکهٔ پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند بود. همچنین، از ۱ ژانویهٔ ۱۸۷۷ تا پایان عمر، امپراتریس هند بود. وی از لحاظ طول دوره زمامداری، پس از نبیرهٔ پسریاش، الیزابت دوم، در تمام تاریخ بریتانیا دومین دوره طولانی سلطنت را داراست.
کاترین کبیر
کاترین دوم روسیه که به عنوان کاترین کبیر نیز شناخته میشد، امپراتریس روسیه بود و به مدت ۳۴ سال این مقام را داشت. او بیشتر از هر تزار دیگری بر روسیه حکومت کرد و توانست با چندین جنگ بزرگ و موفقیتآمیز و با اصلاحات مدرن به سبک اروپای غربی آن سرزمین را به یک کشور مقتدر و پیشرفته و با ارتشی آموزش دیده و قدرتمند تبدیل نماید.
جلالالدین اکبر (اکبر کبیر)
ابوالفتح جلالالدین محمد اکبر که عموماً با نام اکبر کبیر، اکبر یکم و مغول اعظم شناخته میشود، سومین امپراتور گورکانی بود که از ۱۵۵۶ تا ۱۶۰۵ حکمرانی کرد. اکبر جانشین پدرش همایون و همچنین بزرگترین فرمانروا از سلسله گورکانیان هند بود. اکبر پادشاهی خیرخواه، شجاع و خردمند بود و از وی در کنار آشوکا به عنوان تأثیرگذارترین پادشاهان در تاریخ هند و بزرگترین پادشاه آن سرزمین یاد کردهاند.
رامسس 2
رامسس دوم یا رامسس کبیر، فرعون مصر باستان از دودمان نوزدهم فراعنه آن سرزمین بود. بسیاری او را نیرومندترین فرعون تاریخ مصر باستان میدانند. رامسس دوم، بزرگترین فرعون عصر پادشاهی نوین، حدود هفتاد سال مقتدرانه حکومت کرد و ثبات و رونق را به مصر آورد.
ملکه الیزابت اول
الیزابت تنها فرزند دوام آورده هنری هشتم و همسر دومش آن بولین بود. هنگامی که الیزابت دو ساله بود، مادرش اعدام شد. پیمان ازدواج آن به هنری فسخ شد و الیزابت فرزند نامشروع اعلان شد. هنگامی که الیزابت ۱۰ ساله بود، هنری او را به خط جانشینی بازگرداند. الیزابت یکم از ۱۷ نوامبر ۱۵۵۸ تا زمان مرگش در ۱۶۰۳ ملکهٔ انگلستان و ایرلند بود. او آخرین فرمانروا از دودمان تودور بود.
اگر فکر میکنید نام پادشاهی از این فهرست جا مانده، حتما در کامنتها برای ما بنویسید.