۱۰ فیلم برتر تاریخ سینمای ایران

10 فیلم برتر تاریخ سینمای ایران به انتخاب زیگپ

سرفصل‌های مقاله
شارژ خریدن

برخلاف عقب‌ماندگی شدید کشور به لحاظ علمی و فنی در دوره قاجار، سینما پدیده‌ای بود که خیلی سریع به ایران رسید. در سال 1279 و بعد از ورود اولین دوربین فیلمبرداری به کشور به دستور «مظفرالدین‌شاه»، شروع سینما و ساخت فیلم در ایران کلید خورد.

از دهه 1320 با ظهور شرکت‌های سینمایی، سینما سروشکل مدرن‌تری در کشور پیدا کرد و سینما به شکل امروزی‌اش متولد شد. تا اواسط دهه 40 سینما در ایران صرفا یک ابزار تفنن و سرگرمی بود و آثار ارزش هنری چندانی نداشتند. اما دهه 40 دهه شکل‌گیری موج جدیدی در سینما موسوم به «موج نوی سینمای ایران» شد و کارگردانانی نظیر «داریوش مهرجویی»، «ناصر تقوایی»، «فریدون گله»، «بهرام بیضایی»، «عباس کیارستمی»، «ابراهیم گلستان» و … شروع به ساخت آثاری جدی و قابل تامل کردند و نشان دادند که در ایران هم می‌توان به سینما به دید یک هنر جدی و جریان‌ساز نگاه کرد.

به واسطه ظهور کارگردانان توانا در نسل‌های مختلف، سینمای ایران جهانی شد و آثار مهمی از عباس کیارستمی، «مجید مجیدی»، «جعفر پناهی»، «اصغر فرهادی» و … در مهم‌ترین فستیوال‌های هنری جهان مانند کن، برلین، اسکار و … افتخارآفرینی کردند.
نظرسنجی، رتبه‌بندی و انتخاب بهترین‌ها همیشه کار جذابی است، به خصوص وقتی پای انتخاب فیلم در میان باشد. رده‌بندی فیلم‌های سینمایی سابقه‌ای طولانی در نشریات و سایت‌های سینمایی دنیا دارد.

در ایران هم تاکنون نشریات و سایت‌های سینمایی مختلف بارها اقدام به برگزاری نظرسنجی بین مردم یا منتقدان سینمایی کرده‌اند تا بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران را انتخاب کنند. این بار از هوش مصنوعی فارسی زیگپ خواسته‌ایم تا بهترین‌های تاریخ سینمای ایران را برای مخاطبان بلاگ انتخاب کند.

این شما و این انتخاب‌های هوش مصنوعی:

۱۰ فیلم برتر تاریخ سینمای ایران به انتخاب هوش مصنوعی

۱۰ فیلم برتر تاریخ سینمای ایران

گاو

گاو فیلمی ایرانی به کارگردانی داریوش مهرجویی و نویسندگی داریوش مهرجویی و غلامحسین ساعدی است که در سال ۱۳۴۷ خورشیدی (۱۹۶۸ میلادی) ساخته شد و در سال ۱۳۴۸ آماده نمایش شد. این فیلم بر پایه قصه «گاو» از کتاب عزاداران بَیَل نوشته غلامحسین ساعدی ساخته شده است. در بسیاری از اسناد تولید فیلم گاو، از این فیلم به نام زنگولان نامیده شده است.

جدایی نادر از سیمین

جدایی نادر از سیمین

این فیلم مجموعاً بیش از ۵۲ جایزهٔ جهانی را از آن خود کرده‌ است، جوایز معتبر بین‌المللی همچون جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، گلدن گلوب بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، جایزه هیئت داوران و جایزه خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین و جایزه ایندیپندنت اسپیریت بهترین فیلم خارجی زبان، جایزه جوایز بودیل بهترین فیلم خارجی زبان و جایزه سزار بهترین فیلم خارجی زبان از جمله جوایز مهم جدایی نادر از سیمین است.

طعم گیلاس

طعم گیلاس

فیلم درباره مردی است که در حومه شهر تهران، با اتوموبیلش دنبال کسی می‌گردد که تقاضای پردردسر او را در ازای دریافت ۲۰۰ هزار تومان پول انجام دهد. کیارستمی برای طعم گیلاس جایزه نخل طلا جشنواره فیلم کن ۱۹۹۷ را به دست آورد. این دستاورد یکی از مهم‌ترین جوایز تاریخ سینما و هنر ایران است.

رنگ خدا

رنگ خدا

فیلم رنگ خدا در ایالات متحده آمریکا از راه فروش در حدود فقط سی سینما حدود دو میلیون دلار به دست آورد. با توجه به قیمت ناچیز بلیت آن، این مبلغ، برای هر سینمای خاورمیانه‌ای و بسیاری از سینماهای دیگر به جز فیلم تایوانی آنجلی که اسکار سال ۲۰۰۰ را گرفت، بی‌سابقه بود.

بچه‌های آسمان

بچه‌های آسمان

بچه‌های آسمان فیلمی ایرانی به کارگردانی مجید مجیدی محصول ۱۳۷۵ است. این فیلم مورد تحسین منتقدان و جامعه قرار گرفت و باعث شناخت جامعه غرب از مجیدی شد. بچه‌های آسمان اولین فیلم ایرانی است که به عنوان پنج نامزد نهایی جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان در سال ۱۹۹۸ انتخاب شده بود و همچنین جایزه‌های معتبری از جمله جایزه فیپرشی جشنواره بین‌المللی فیلم مونترال را به دست آورد.

فروشنده

فروشنده

در مراسم اختتامیه جشنواره کن، جایزه بهترین فیلم‌نامه به اصغر فرهادی اهدا و شهاب حسینی هم برندهٔ جایزه بهترین بازیگر مرد شد. فروشنده به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۷ به آکادمی اسکار معرفی شد و سرانجام در تاریخ نهم اسفند ماه سال ۱۳۹۵، موفق شد جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را به دست آورد.

کلوزآپ

کلوزآپ

کلوزآپ یا نمای نزدیک فیلمی ایرانی در سبک درام و رئال ساختهٔ عباس کیارستمی محصول سال ۱۳۶۸ است. نمای نزدیک یک نمونهٔ موفق از سینمای مستند و واقع‌گرایی است که خط داستانی مشخصی را براساس واقعیت دنبال می‌کند. این فیلم باعث شناخت بیشتر جامعه غرب از سبک عباس کیارستمی شد و مورد توجه منتقدان قرار گرفت.

بادکنک سفید

بادکنک سفید

بادکنک سفید محصول سال ۱۳۷۳ گروه کودک شبکه دوم سیما فیلمی به کارگردانی جعفر پناهی و نویسندگی عباس کیارستمی است.

سال تحویل می‌شود. همه به خانه‌هاشان رفته‌اند. اما پسرک بادکنک‌فروش، که یک بادکنک سفید به چوب‌ش وصل است، جایی ندارد که برود.

خانه دوست کجاست

خانه دوست کجاست

فیلمی به کارگردانی و نویسندگی عباس کیارستمی محصول سال ۱۳۶۵ است. این فیلم قسمت اول از سه‌گانه کوکر است؛ دو فیلم دیگر زیر درختان زیتون و زندگی و دیگر هیچ هستند که پس از این فیلم ساخته شدند.

آواز گنجشک‌ها

آواز گنجشک‌ها

آواز گنجشک‌ها به‌ عنوان یکی از بهترین فیلم‌های خارجی سال ۲۰۰۹ از نگاه هیئت ملی بازبینی فیلم آمریکا انتخاب شد. ناجی نیز برای نقش‌آفرینی خود در این فیلم خرس نقره‌ای برای بهترین بازیگر مرد از جشنواره فیلم برلین را کسب کرد. این فیلم در هشتاد و یکمین دوره جوایز اسکار، نمایندهٔ سینمای ایران بود.

اگر فکر می‌کنید فیلم یا فیلم‌هایی از این فهرست جا مانده، حتما در کامنت‌ها برای ما بنویسید.

راستی این موضوع رو می‌دونستید که همین حالا امکان استفاده از چت جی پی تی رایگان برای همه شما فراهم شده؟

مهران
زیگپ یک دستیار هوش مصنوعی مولد (زاینده) فارسیه. این دستیار با اتصال به قدرتمندترین موتورهای هوش مصنوعی دنیا، شما را به دنیای بی‌کران هوش مصنوعی مولد می‌بره و امکانات متعددی رو براتون فراهم می‌کنه: از تولید محتوا و ایده‌پردازی گرفته تا آموزش و سرگرمی.

عضویت در خبرنامه

(Required)
© All rights reserved for zigap.ir
اولین چت بات هوش مصنوعی فارسی!