۷ واقعیت جالب در مورد هوش مصنوعی

۷ واقعیت جالب در مورد هوش مصنوعی

سرفصل‌های مقاله

حالا که بحث هوش مصنوعی در همه‌جا هست، کمی به تاریخچه و پیش بینی آینده هوش مصنوعی (AI) پرداختیم. می‌خواهیم واقعیت‌های جالبی که در مورد هوش مصنوعی وجود دارد را کمی بررسی کنیم

پس حتما با ما در ادامه همراه باشید تا با هفت واقعیت جالب در مورد هوش مصنوعی آشنا شوید

۷ واقعیت هوش مصنوعی که باید بدانید

۷ واقعیت هوش مصنوعی

۱. اصطلاح “هوش مصنوعی” به طور عمومی در سال 1956 در کنفرانس دارتموث عنوان شد. به طور گسترده اعتقاد بر این است که این شروع رشته هوش مصنوعی با ریاست جان مک کارتی بر گروهی از محققان برتر بود. با این حال، این اصطلاح برای اولین بار در سال 1955 در پیشنهادی برای “مطالعه 2 ماهه و 10 نفره هوش مصنوعی” توسط جان مک کارتی (کالج دارتموث)، ماروین مینسکی (دانشگاه هاروارد)، ناتانیل روچستر (IBM) و کلود شانون (بل) ظاهر شد.

۲. اصطلاح “یادگیری ماشین” مدت کوتاهی پس از هوش مصنوعی ابداع شد. در ژوئیه 1959، گزارش آرتور ال. ساموئل، “برخی مطالعات در یادگیری ماشین با استفاده از بازی چکرز” در مجله IBM ظاهر شد. در این گزارش، ساموئل توضیح می‌دهد که چگونه یک رایانه برای بازی چکرز بهتر از شخصی که برنامه‌نویسی را انجام می‌دهد، برنامه‌ریزی شده است.

۳. اولین‌ چت‌بات مجهز به هوش مصنوعی، ELIZA، برای اولین بار در سال 1966 ظاهر شد. بله، درست خواندید. ELIZA اولین کار خود را 48 سال قبل از الکسای آمازون انجام داد. ELIZA که از نام داستانی الایزا دولیتل نامگذاری شده است، اساساً ورودی کاربر را در قالب یک سؤال بازنویسی می‌کند.

بنابراین، فرض کنید به الایزا درباره برخی از برنامه‌های آخر هفته گفته‌اید که شما را هیجان زده کرده است – پاسخ می‌دهد: «این برنامه‌ها شما را هیجان‌زده می‌کنند؟» جوزف وایزنبام، خالق الایزا، پس از مشاهده ELIZA در حال عمل، به مردم هشدار داد که خطرات ایفای این نقش بزرگ در جامعه توسط هوش مصنوعی وجود دارد.

۴. هارولد کوهن : هوش مصنوعی را می‌توان برای هنر استفاده کرد. کوهن، پیشگام در هنر کامپیوتر، در سال 1950 از دانشکده هنرهای زیبای اسلید لندن فارغ التحصیل شد و زندگی خود را به عنوان یک نقاش آغاز کرد. تقریباً 20 سال بعد، کوهن به دنبال علاقه بعدی خود بود و به علوم کامپیوتر علاقه‌مند شد. از آنجا، او دو علایق خود را با هم ترکیب کرد و AARON را ایجاد کرد، نام جمعی برای یک سری برنامه‌های کامپیوتری که تصاویر هنری بدیع ایجاد می‌کند.

Portrait of Edmond Belamy 300x188 1
پرتره ادموند بلامی

در سال 2018، خانه حراج معروف کریستیز، نقاشی «پرتره ادموند بلامی» را که توسط شبکه مولد متخاصم (GAN) توسط Obvious، مجموعه‌ای با حضور هوگو کاسل-دوپر، پیر فاترل و گوتیه ورنیه خلق شده بود، پیشنهاد داد.

کزلز دوپره (Caselles-Dupré) گفت: «الگوریتم از دو بخش تشکیل شده است. «از یک طرف مولد و در طرف دیگر تمایزکننده است. ما سیستم را با مجموعه داده‌ای از 15000 پرتره که بین قرن 14 تا 20 نقاشی شده بود تغذیه کردیم. Generator یک تصویر جدید را بر اساس مجموعه ایجاد می‌کند، سپس Discriminator سعی می‌کند تفاوت بین یک تصویر ساخته شده توسط انسان و تصویر ایجاد شده توسط Generator را تشخیص دهد. هدف این است که متمایز کننده را فریب دهیم تا تصور کند که تصاویر جدید پرتره‌های واقعی هستند. سپس ما یک نتیجه داریم.»

این تابلو به قیمت خیره کننده 432500 دلار فروخته شد که تقریباً 45 برابر قیمت فروش تخمینی بود.

۵. جامعه فناوری به طور فعال در تلاش است تا با استفاده از هوش مصنوعی به نام یادگیری عمیق برای ایجاد تصاویر، صدا و ویدئو از رویدادهای جعلی، “جعل‌های عمیق DeepFake” را شناسایی و با آن مبارزه کند. به عنوان مثال، یک خالق مشهور اینکار، Shamook، در یک کلیپ “Spider-Man: No Way Home” چهره تام هالند را با چهره توبی مگوایر جایگزین کرد.

برای جلوگیری از فریب خوردن توسط یک DeepFake، صنعت تکنیک‌های مختلفی مانند تجزیه و تحلیل حرکات صورت و بدن، بررسی ناهماهنگی در نور و سایه‌ها و بررسی مصنوعات و ناهنجاری‌ها در محتوای دستکاری شده را پیشنهاد کرده است. هدف این تلاش‌ها توانمندسازی افراد، سازمان‌ها و پلتفرم‌ها برای شناسایی و کاهش انتشار جعل‌های مخرب و عمیق است و در نتیجه اعتماد و اعتبار دیجیتال را ارتقا می‌دهد.

۶. در 22 مارس 2023، ایلان ماسک، استیو وزنیاک و هزاران نفر دیگر در این نامه سرگشاده خواستار توقف فوری شش ماهه آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی قدرتمندتر از GPT-4 شدند. علاوه بر درخواست توقف توسعه هوش مصنوعی، این نامه یک گام فراتر می‌رود و از دولت می‌خواهد که در صورت عدم اقدام محققان وارد عمل شود. «این مکث باید عمومی و قابل تأیید باشد و همه بازیگران کلیدی را شامل شود. اگر چنین مکثی نمی‌تواند به سرعت اعمال شود، دولت‌ها باید وارد عمل شوند و یک تعلیق وضع کنند.»

۷.هوش مصنوعی ممکن است همیشه قابل اعتماد نباشد، به خصوص در مورد تشخیص چهره. اغلب اوقات، این فناوری چهره‌های با پوست تیره را به دقت نمی‌بیند. مستند Coded Bias به این مفهوم می‌پردازد.

منبع : ravepubs

نوید رضایی
نوید رضایی