نابودی با هوش مصنوعی

8 میلیون شغل بریتانیا در معرض نابودی با هوش مصنوعی

سرفصل‌های مقاله

بر اساس گزارشی که اخیرا منتشر شده، حدود هشت میلیون شغل در بریتانیا به خاطر ظهور هوش مصنوعی در معرض نابودی است و در این بین افراد کم‌مهارت بیشتر در معرض خطر هستند.

موسسه تحقیقات سیاست عمومی (IPPR) گفت که اثرات هوش مصنوعی زاینده در حال حاضر به طور گسترده احساس می‌شود، زیرا 11 درصد از وظایف انجام شده توسط کارمندان و کارگران در حال حاضر توسط هوش مصنوعی قابل انجام است.

در این گزارش آمده است که مشاغل پشتیبان، سطح ورودی و مشاغل پاره‌وقت در معرض بیشترین خطر اختلال در جریان به اصطلاح موج اول قرار دارند و زنان و جوانان بیشترین آسیب را از ظهور هوش مصنوعی خواهند دید.

کمبود شغل با هوش مصنوعی

شغل

اما تجزیه‌و‌تحلیل این گزارش نشان داد که از آن‌جایی که کارفرمایان بیشتری فناوری هوش مصنوعی را در فرایندهای کاری خود ادغام می‌کنند، تا 59 درصد از وظایف بدون دخالت دولت انجام می‌شود و افراد کم‌مهارت را بیشتر در معرض خطر قرار می‌دهد.

در این گزارش آمده است که این رقم معادل 7.9 میلیون شغل است و افزود که چنین تغییری هیچ سودی برای تولید ناخالص داخلی (GDP) ندارد.

نویسندگان این گزارش از این اتفاق به عنوان “بدترین سناریو” یاد کرده‌اند.

اما آن‌ها در عین حال تصویر مثبت‌تری را برای اقتصاد و مردم ترسیم و اعلام کردند اگر این گذار به طور موثر از طریق یک استراتژی صنعتی مدیریت شود که بر حفاظت از عملکردهای کلیدی انسانی از طریق مقررات تاکید کند و هدف آن باز کردن سرمایه‌گذاری، به ویژه در حوزه آموزش باشد، نتیجه مثبتی برای کشور و مردم در پی خواهد داشت.

نویسندگان گزارش ادعا کردند که این مدیریت درست می‌تواند در بهترین حالت به افزایش اقتصادی 13 درصدی تولید ناخالص داخلی که حدود 306 میلیارد پوند در سال است، منجر شود.

دولت هنوز هیچ قانونی با هدف ترویج هوش مصنوعی ارائه نکرده است، اما ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد بیش از 90 میلیون پوند برای مراکز تحقیقاتی جدید هوش مصنوعی هزینه کند که به دنبال راه‌های استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در زمینه‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، شیمی و ریاضیات هستند. 

«کارستن یونگ» اقتصاددان ارشد IPPR، می‌گوید: «هوش مصنوعی زاینده موجود می‌تواند منجر به اختلال بزرگ در بازار کار شود یا می‌تواند رشد اقتصادی را به شدت افزایش دهد. این فناوری در هر صورت قرار است یک تغییر‌دهنده بازی برای میلیون‌ها نفر از ما باشد.»

او می‌افزاید: « «بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و با پذیرش کسب‌وکارهای بیشتر، این پتانسیل بالقوه برای سرعت بخشیدن به وظایف بیشتر است. در طول پنج سال آینده کار در حوزه دانش متحول خواهد شد. اکنون این سوال کمتر مطرح می‌شود که آیا هوش مصنوعی می‌تواند مفید باشد یا خیر، بلکه سوال این است که کارفرمایان چقدر سریع و به چه روشی از آن استفاده خواهند کرد. تاریخ نشان می‌دهد که انتقال فناوری اگر به خوبی مدیریت شود، می‌تواند یک موهبت باشد، یا اگر بدون کنترل رها شود، می‌تواند منجر به اختلال شود.»

«کیت شوسمیت» مدیر اجرایی کنفدراسیون استخدام و اشتغال درباره این یافته‌ها گفته: «بعضی از کارفرمایان از هوش مصنوعی به خوبی استفاده می‌کنند، مثلا در حوزه زمان‌بندی، منابع کاندیداهای شغلی، بررسی پیشینه و برنامه‌های توسعه شخصی. اما ما تازه در ابتدای کارهایی هستیم که هوش مصنوعی می‌تواند درباره بازار کار انجام دهد.»

خانم شوسمیت می‌افزاید: « اگر کارفرمایان و دولت با یکدیگر همکاری کنند، به ویژه در زمینه توسعه مهارت‌ها و رعایت قوانین، می‌توانیم به حداکثر رساندن مزایای هوش مصنوعی کمک کنیم. در دوره‌ای هستیم که به سرعت در حال حرکت است. دوره‌ای که در آن ما به افرادی ماهر و آموزش دیده در استفاده از هوش مصنوعی (همان‌طور که در حال حاضر وجود دارد) و البته با داشتن مهارت‌هایی برای انطباق با پیشرفت‌های آینده نیاز داریم. بنابراین، سیستم آموزشی باید حول این نیازهای اصلی کارفرما ساخته شود.»

مهران
مهران