افزایش امنیت سایبری

استفاده از هوش مصنوعی زاینده برای افزایش امنیت سایبری

سرفصل‌های مقاله

بانک‌های مرکزی به طور گسترده‌ای در حال استفاده از هوش مصنوعی زاینده برای امنیت سایبری هستند، با گزارشی که BIS نشان داد 71 درصد در حال حاضر از آن استفاده می‌کنند و برنامه‌ریزی بیشتری برای دنبال کردن آن دارند.

بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی (BIS) به پتانسیل پذیرش گسترده هوش مصنوعی مولد معتقد است، حوزه‌ای که بسیاری از بانک‌های مرکزی علاقه زیادی به آن دارند. BIS، یک موسسه مالی بین‌المللی متشکل از 63 بانک مرکزی و مقامات پولی، از 32 عضو بانک مرکزی خود برای ارزیابی علاقه آنها به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی زاینده برای امنیت سایبری نظرسنجی کرد. در این گزارش آمده است:
adopt-generative-ai-cybersecurity

بیش از دو سوم (71٪) پاسخ دهندگان در حال حاضر از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و 26٪ برنامه‌هایی برای گنجاندن چنین ابزارهایی در عملیات خود طی یک تا دو سال آینده دارند.

امنیت سایبری به کمک هوش مصنوعی زاینده

امنیت سایبری

BIS پیش‌بینی می‌کند که همه اعضای آن از هوش مصنوعی مولد برای تقویت اقدامات امنیت سایبری داخلی خود استفاده کنند. بانک‌های مرکزی که قبلاً هوش مصنوعی زاینده را پیاده‌سازی کرده‌اند، اثربخشی آن را در تشخیص تهدیدات سایبری در مقایسه با ابزارهای سنتی تحسین کرده‌اند.

06c69e66 e2c5 4557 b234 516de9ee8651
پذیرش هوش مصنوعی مولد در بانک مرکزی، به عنوان درصدی از پاسخ دهندگان. منبع: BIS

علاوه بر این، ابزارهای مولد هوش مصنوعی زمان واکنش بانک‌ها به حملات سایبری را تسریع کرده و به شناسایی روندها و ناهنجاری‌های مشکوک کمک کرده‌اند. با این حال، رایج‌ترین نگرانی برای بانک‌های مرکزی هزینه‌های مرتبط با پیاده‌سازی ابزارهای هوش مصنوعی مولد است.

92ec9cae ac77 4086 9c0b 475d577b675d

خطرات مربوط به مهندسی اجتماعی و حملات روز صفر و همچنین افشای غیرمجاز داده‌ها بیشترین نگرانی را دارند.

بانک‌های مرکزی به اتفاق آرا بر این باورند که ابزارهای مولد هوش مصنوعی در نهایت می‌توانند جایگزین کارکنان امنیت سایبری برای انجام کارهای معمول شوند. BIS این حرکت را برای “آزاد کردن منابع” که می‌تواند برای طرح‌های دیگر تخصیص مجدد یابد، پیش بینی می‌کند.

اعضای BIS شامل بانک‌های مرکزی اقتصادهای برجسته مانند استرالیا، چین، فرانسه، بلژیک، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، سوئیس، بریتانیا و هند و غیره هستند. BIS اخیراً با هفت بانک مرکزی همکاری کرد تا توکن‌سازی دارایی‌ها را در سیستم پولی در کنار موسسات مالی خصوصی بررسی کند.

بانک‌های فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، سوئیس، انگلستان و بانک های فدرال رزرو ایالات متحده از جمله کشورهای شرکت کننده هستند.

این ابتکار که «پروژه آگورا» نامیده می‌شود، بر اساس یک مفهوم دفتر کل پیشنهاد شده توسط BIS است که به سپرده‌های بانک تجاری توکن‌شده و پول عمده‌فروشی بانک مرکزی توکن‌سازی می‌شود.

شما هم همین حالا می‌توانید از هوش مصنوعی مولد با زبان فارسی استفاده کنید. زیگپ اولین دستیار هوش مصنوعی مولد ایرانی است. پس تا دیر شده نشده شما هم اپلیکیشن زیگپ را دانلود کنید و وارد دنیای هوش مصنوعی شوید. در ضمن با زیگپ می‌توانید به آسانی و با زبان فارسی از ChatGPT و سرویس تبدیل متن به تصویر لئوناردو استفاده کنید.

نوید رضایی
نوید رضایی