بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان

تمرکز هوش مصنوعی در بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان

فهرست مطالب

این هفته در بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان، موضوعات متنوعی در کانون توجه قرار گرفت، از جنجال حول یک نویسنده مافیای ایتالیایی گرفته تا علاقه روزافزون به زیرژانرهای عجیب ادبی و هوش مصنوعی در نشر.

نمایشگاه کتاب فرانکفورت که بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان است به طور رسمی از امروز آغاز شده و نویسندگان، ناشران و دیگر فعالان صنعت کتاب، طی پنج روز در شهر غرب آلمان دور هم جمع می‌شوند.

نام‌ها شامل نویسنده و مورخ اسرائیلی، یووال نوح هراری، که بیشتر به خاطر «پاک‌پن‌ها: تاریخ مختصر بشریت»، نویسنده آمریکایی آن اپلبام و رمان‌نویس بریتانیایی-ترک الیف شافاک شهرت داره. اما پیش از این رویداد، یک جنجال در ایتالیا پیش اومده، جایی که ایتالیا به عنوان “کشور مهمان” امسال انتخاب شده، که این یک سنت سالانه است تا توجه‌ها رو به صحنه ادبیات یک کشور شریک جلب کنه.

جنجال در بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان

بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان

دعوا وقتی شروع شد که در انتخاب اولیه‌ای که ایتالیایی‌ها مطرح کردن، روبرتو ساویانو، نویسنده معروف کتاب مافیایی “گومورا” که سال گذشته به خاطر بدنام کردن نخست‌وزیر راست‌گرای افراطی جورجیا ملونی محکوم و جریمه شده بود، نبود. بعد از این اتفاق، ساویانو توی شبکه‌های اجتماعی به دولت ایتالیا که اون رو «جاهل‌ترین دولت در تاریخ ایتالیا» می‌دونه، انتقاد کرد. در نهایت، او به نمایشگاه میاد، اما به دعوت ناشر آلمانی‌اش.

منتقدان می‌گن که این نشونه‌ای دیگه از بدتر شدن وضعیت آزادی بیان در ایتالیاست. ۴۱ نویسنده هم در پاسخ به این موضوع نامه‌ای سرگشاده نوشتن و از «دخالت سیاسی خفه‌کننده در فضاهای فرهنگی» شکایت کردن. انجمن ناشران ایتالیا هم تأکید کرد که هیچ‌وقت اجازه نمی‌ده هیچ‌گونه «دخالت خارجی» در برنامه «ریشه‌ها در آینده» داشته باشن.

این نمایشگاه همیشه با بحث و جدل همراه بوده – سال گذشته چندین ناشر از کشورهای مسلمان به خاطر حمایت قاطع سازمان‌دهندگان از اسرائیل بعد از حملات ۷ اکتبر حماس که جنگ غزه رو شروع کرد، نمایشگاه رو ترک کردن. یورگن بوس، مدیر نمایشگاه، تأکید کرد که با وجود اختلاف نظرها، حفظ ایتالیا به عنوان مهمان افتخاری کار درستی است.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: «فکر می‌کنم نشون دادن اونچه در حال حاضر در فرهنگ و سیاست ایتالیا در حال اتفاق افتادنه، خیلی مهمه.»

«رمانتزی» و ربات‌های نویسنده

هوش مصنوعی

علاوه بر جنجال‌های مربوط به ایتالیا، اتفاقات جالب‌تری هم در حال وقوعه. بزرگ‌ترین رویداد تجارت نشر جهان امسال حدود ۱۰۰۰ نویسنده و سخنران دیگه رو در ۶۵۰ رویداد مختلف تو ۱۵ صحنه میزبان خواهد بود.

یه بخش بزرگ هم به ادبیات «جدید بزرگسالان» اختصاص داده شده که شامل زیرژانرهای عجیب و غریب و محبوب بین خوانندگان جوان مثل «رمانتیک» و «کالج تاریک» می‌شه. این ژانرها به سرعت در حال محبوب شدن هستن، به خصوص به خاطر تبلیغاتی که توی رسانه‌های اجتماعی مثل BookTok در TikTok انجام می‌شه، جایی که نویسنده‌ها آثارشون رو معرفی می‌کنن و خواننده‌ها نظراتشون رو می‌ذارن.

هوش مصنوعی هم یکی از موضوعات داغ این نمایشگاه خواهد بود و بحث‌های زیادی درباره‌اش صورت می‌گیره. نگرانی‌ها درباره کتاب‌های بی‌کیفیت و کامپیوتری که بازار رو پر کردن و احتمال نقض حق چاپ هم بیشتر شده.

نویسندگان معروفی مثل جان گریشام و جودی پیکول هم اخیراً علیه OpenAI شکایت کردن و می‌گن که این شرکت به طور غیرقانونی از آثارشون برای آموزش ربات‌چت هوش مصنوعی ChatGPT استفاده کرده.

اما همه چیز هم بد نیست. امیدواری وجود داره که هوش مصنوعی بتونه کارایی رو برای ناشران بهتر کنه و در بعضی زمینه‌ها مثل انتشارات علمی و پژوهشی هم مفید باشه. یورگن بوس گفت: از یک طرف، هوش مصنوعی می‌تونه برای گردش کار در انتشارات مفید باشه، اما از طرف دیگه، در مورد کپی رایت، اوضاع خیلی پیچیده است.

یکی از مهم‌ترین رویدادهای سالانه در بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان، اعطای جایزه معتبر «صلح تجارت کتاب آلمان» هست که امسال به اپلبام، روزنامه‌نگار و مورخ آمریکایی-لهستانی که آخرین کتابش “Autocracy Inc” درباره پیوندهای رو به رشد بین دولت‌های اقتدار گراست، تعلق می‌گیره.

منبع : hurriyetdailynews

نظرت رو برامون بنویس

برنامه هوش مصنوعی
دستیار صوتی هوشمند
برنامه هوش مصنوعی
دستیار صوتی هوشمند

دانلود زیگپ