حل مشکل علمی توسط هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مشکل علمی چندساله را ظرف دو روز حل کرد

فهرست مطالب

یک مشکل علمی پیچیده که میکروبیولوژیست‌ها یک دهه برای حل آن زمان صرف کرده بودند، توسط یک ابزار جدید هوش مصنوعی تنها در دو روز حل شد.

پروفسور خوزه آر. پنادس و تیمش در کالج امپریال لندن سال‌ها وقت صرف کردند تا کشف کنند که چرا برخی از ابر میکروب‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند. او از ابزار هوش مصنوعی “co-scientist” که توسط گوگل ساخته شده، خواست تا به مسئله‌ای که روی آن تحقیق می‌کرد پاسخ دهد. در کمال ناباوری، این ابزار ظرف ۴۸ ساعت به همان نتیجه‌ای در مقابل این مشکل علمی رسید که تیم او در طول سال‌ها تحقیق به دست آورده بود.

حل مشکل علمی توسط هوش مصنوعی

حل مشکل علمی توسط هوش مصنوعی

او در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی از شوک خود در مواجهه با این اتفاق گفت، زیرا یافته‌های تحقیقاتی او هنوز منتشر نشده بودند و امکان نداشت که این هوش مصنوعی از اطلاعات او در منابع عمومی استفاده کرده باشد.

“من در حال خرید بودم که این نتیجه را دیدم. به دوستم گفتم: لطفا یک ساعت تنهایم بگذار، باید این را هضم کنم!”

او در ادامه افزود که بلافاصله ایمیلی به گوگل ارسال کرد و پرسید که آیا این شرکت به کامپیوتر او دسترسی دارد؟ اما گوگل تایید کرد که چنین چیزی رخ نداده است.

البته این ده سال شامل زمانی هم می‌شود که تیم تحقیقاتی صرف اثبات فرضیه خود در ضمینه این مشکل علمی کرده بود، که خود چندین سال به طول انجامید. اما اگر آنها از ابتدا به این فرضیه می‌رسیدند، می‌توانستند سال‌ها در وقت و منابع خود صرفه‌جویی کنند.

فراتر از یک تایید ساده

پروفسور پنادس گفت که ابزار هوش مصنوعی، فراتر از تکرار تحقیق آن‌ها عمل کرده است.

“موضوع فقط این نبود که فرضیه اصلی ما را تایید کند، بلکه چهار فرضیه دیگر هم ارائه کرد که همگی منطقی بودند. جالب‌تر این‌که یکی از این فرضیه‌ها چیزی بود که ما هرگز به آن فکر نکرده بودیم. و حالا روی آن کار می‌کنیم!”

معمای ابر میکروب‌ها

محققان سعی داشتند بفهمند که چگونه برخی از ابر میکروب‌ها میکروب‌های خطرناکی که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند ایجاد می‌شوند.

فرضیه آن‌ها این بود که این میکروب‌ها از ویروس‌های مختلف دم یا زائده‌ای قرض می‌گیرند که به آن‌ها اجازه می‌دهد بین گونه‌های مختلف جابه‌جا شوند. پنادس این موضوع را به داشتن کلیدهایی برای جابه‌جایی از یک خانه به خانه دیگر تشبیه کرد.

مهم‌تر از همه، این فرضیه کاملا اختصاصی تیم تحقیقاتی او بود و در هیچ جایی منتشر نشده بود. هیچ‌کس در تیم تحقیق هم یافته‌های خود را به اشتراک نگذاشته بود. بنابراین، پنادس تصمیم گرفت از این فرصت استفاده کند و هوش مصنوعی گوگل را آزمایش کند.

فقط دو روز بعد، هوش مصنوعی چندین فرضیه برای مشکل علمی پیشنهاد کرد و اولین گزینه‌ای که ارائه داد، دقیقا همان چیزی بود که تحقیق تیم پنادس به آن رسیده بود.

این فناوری مسیر علم را تغییر خواهد داد

تاثیرات هوش مصنوعی همچنان موضوع بحث‌های گسترده است. برخی آن را فرصتی برای پیشرفت‌های علمی می‌دانند، در حالی که دیگران نگران حذف مشاغل هستند.

پروفسور پنادس می‌گوید که می‌فهمد چرا برخی نگران تاثیر این فناوری بر مشاغلی مانند شغل او هستند، اما اضافه می‌کند:

“در نگاه اول شاید این ترس منطقی به نظر برسد، اما وقتی دقیق‌تر فکر کنید، متوجه می‌شوید که این یک ابزار فوق‌العاده قدرتمند است که می‌تواند به ما کمک کند.”

او و همکارانش متقاعد شده‌اند که این ابزار در آینده کاربردهای بزرگی خواهد داشت:

“احساس می‌کنم این فناوری قطعا مسیر علم را تغییر خواهد داد. واقعاً خوشحالم که بخشی از این تحول هستم. حس می‌کنم دارم در یک مسابقه بزرگ بازی می‌کنم، مثل این‌که بالاخره وارد لیگ قهرمانان اروپا شده‌ام!”

منبع: BBC

نظرت رو برامون بنویس

برنامه هوش مصنوعی

دستیار صوتی هوشمند

دانلود زیگپ