ماسک

ایلان ماسک: با هوش مصنوعی دیگر شغلی وجود نخواهد داشت

سرفصل‌های مقاله

ایلان ماسک سرمایه‌دار حوزه فناوری و مدیرعامل شرکت‌های تسلا موتورز و اسپیس ایکس می‌گوید هوش مصنوعی در نهایت شرایطی را ایجاد خواهد که دیگر شغلی برای انسان‌ها وجود نخواهد داشت.

مدیر شبکه اجتماعی روز پنجشنبه اعلام کرد که هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که به «مشکل‌سازترین» نیروی تاریخ تبدیل شود.

ایلان ماسک در مراسمی در «لنکستر هاوس» – یکی از اقامتگاه‌های رسمی دولت بریتانیا – گفت: «ما به جایی خواهیم رسید که در آن هوش مصنوعی از باهوش‌ترین انسان روی زمین باهوش‌تر خواهد بود.»

ایلان ماسک : پایان مشاغل با هوش مصنوعی

ایلان ماسک
ایلان ماسک : پایان مشاغل با هوش مصنوعی

ماسک که در حضور «ریشی سوناک» نخست‌وزیر بریتانیا صحبت می‌کرد، ادامه داد: «سخت است که بگوییم آن لحظه و نقطه دقیقا کجاست، اما زمانی فرا می‌رسد که دیگر نیازی به شغل نیست. اگر می‌خواهید برای رضایت شخصی‌تان شغلی داشته باشید، می‌توانید. اما هوش مصنوعی قادر به انجام همه کارها خواهد بود.»

ماسک به شوخی گفت: «نمی‌دانم این موضوع برای مردم رضایت‌بخش است یا ناراحت‌کننده.» که این شوخی باعث خنده حاضران شد.

مدیرعامل تسلا در ادامه هوش مصنوعی را به غول چراغ جادویی تشبیه کرد که قادر است تمام آرزوها را برآورده کند و محدودیتی هم برای تعداد آرزوها ندارد، اما اذعان کرد که برآورده شدن همه آرزوها ممکن است تبعاتی هم داشته باشد و یکی از چالش‌های انسان در آینده این است که باید برای زندگی خود «معنایی» پیدا کند.

ماسک بارها در مورد تهدیداتی که هوش مصنوعی برای بشریت ایجاد می‌کند هشدار داده است. او یک‌بار هشدار داده بود که هوش مصنوعی می‌تواند خطرناک‌تر از سلاح‌های هسته‌ای باشد.

 این میلیاردر کانادایی-آمریکایی یکی از رهبران حوزه فناوری بود که در نامه سرگشاده‌ای که اوایل امسال منتشر شد، خواستار توقف توسعه هوش مصنوعی پیشرفته‌تر از نرم‌افزار GPT-4 شرکت OpenAI شده بودند.

اما سایر رهبران حوزه فناوری با این دیدگاه موافق نیستند. مثلا «الکس کارپ» مدیرعامل شرکت Palantir در گفتگو با بی‌بی‌سی گفته بود: «بسیاری از افرادی که خواهان توقف پیشرفت هوش مصنوعی هستند، به این دلیل خواهان توفقند که خودشان محصولی در این حوزه ندارند.»

اظهارات ماسک در روز پنجشنبه پس از پایان یک اجلاس برجسته در «بلچلی پارک» انگلیس صورت گرفت؛ جایی که رهبران جهان با بیانیه‌ای جهانی در مورد هوش مصنوعی موافقت کردند که نقطه مشترکی در مورد خطرات این فناوری برای بشریت پیدا کنند.

رهبران فناوری و رهبران سیاسی از این اجلاس برای هشدار درباره تهدیدات وجودی که هوش مصنوعی ایجاد می‌کند، استفاده و بر برخی از سناریوهای احتمالی “روز رستاخیز” که می‌توان با اختراع یک ابرهوش مصنوعی فرضی رقم بخورد، تمرکز کردند.

در این اجلاس، ایالات متحده و چین که شدیدترین درگیری و رقابت را بر سر هوش مصنوعی دارند، برای دستیابی به اجماع جهانی در مورد چگونگی رسیدگی به برخی از سوالات پیچیده‌تر در مورد هوش مصنوعی از جمله چگونگی توسعه ایمن و تنظیم آن به توافق رسیدند.

مهران
مهران