هوش مصنوعی

هجوم سلبریتی‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی

سرفصل‌های مقاله
فاکس نیوز گزارش کرده که «لئوناردو دی‌کاپریو» سوپراستار سینمای آمریکا و «رابرت داونی جونیور» بازیگر محبوب فیلم‌های ابرقهرمانی «انتقام‌جویان» هم به جمع سرمایه‌گذاران حوزه هوش مصنوعی پیوسته‌اند.

تعدادی از سلبریتی‌های پردرآمد و آینده‌نگر آمریکا بعد از مشاهده رشد سرسام‌آور فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، حالا به سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های این حوزه اقبال زیادی نشان داده‌اند.

بعد از «اشتون کاچر» و «ویل.آی.ام»، حالا دی‌کاپریو و رابرت داونی جونیور نیز به جمع سرمایه‌گذارانی پیوسته‌اند که به آینده هوش مصنوعی ایمان دارند. این چند نفر از طریق تزریق سرمایه در شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، میلیون‌ها دلار از پول‌شان را صرف قمار بی‌خطر در آینده هوش مصنوعی کرده‌اند.

به گزارش فاکس، تمایل این افراد محبوب بیشتر بر سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌هایی است که قرار است با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، به کمک محیط زیست بیایند.

ورود سلبریتی‌ها به حوزه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی
ورود سلبریتی‌ها به حوزه هوش مصنوعی

اشتون کاچر و OpenAI

اشتون کاچر چند سالی است که بازیگری را رها کرده و وارد چالش مهمی شده: سرمایه‌گذاری خطرپذیر. او که مثل بسیاری از یهودیان سرمایه‌دار مقیم آمریکا شیفته حوزه تکنولوژی است، شرکت Sound Ventures را پایه‌گذاری کرده که حالا سه شرکت مشهور فناوری را زیر چتر سرمایه خود دارد: OpenAI، Anthropic و stability.ai.

بعد از رشد دیوانه‌وار OpenAI و ChatGPT، ماه گذشته کاچر و شرکتش تنها در پنج هفته موفق به جذب 243 سه میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های هوش مصنوعی شدند. کاچر گفته بود: «وقتی ChatGPT را دیدیم متوجه شدیم که این فناوری یک پیشرفت مطلق است.»

کاچر که همیشه نشان داده آینده‌نگر است همچنین گفته بود: «اگر شما 10 سال پیش یک شرکت بازرگانی بودید و در برابر تجارت الکترونیک مقاومت کردید، احتمالا الان دیگر وجود خارجی ندارید. من قویا اعتقاد دارم اگر امروز هم شرکتی هستید که در برابر تغییراتی که هوش مصنوعی ایجاد خواهد کرد مقاومت می‌کنید، از صحنه حذف خواهید شد.»

البته کاچر اعتقاد دارد هوش مصنوعی نیاز به بالانس و کنترل شدن دارد و بازاری نیست که کسی آن را بی‌بندوبار بخواهد. او درباره اطلاعات نادرست، نقض حریم خصوصی افراد، ردیابی داده‌ها و سوگیری هوش مصنوعی نگرانی‌هایی دارد و معتقد است تنظیم قوانین و مقررات بازدارنده در این حوزه لازم است.

لئوناردو دی‌کاپریو و Greyparrot

دی‌کاپریو جدای از بازیگری به فعالیت‌های محیط‌زیستی‌اش مشهور است. دی‌کاپریو مشاور صندوقی است که اخیرا 1.6 میلیون دلار روی شرکتی به نام Greyparrot است که در حوزه بازیافت زباله با استفاده از هوش مصنوعی تخصص دارد.

این شرکت از سیستم‌های بینایی رایانه‌ای با هوش مصنوعی پیشرفته برای دسته‌بندی و بازیافت زباله‌ها در مقیاس حجیم استفاده می‌کند. این فناوری باعث خواهد شد تا نرخ بازیافت به شکل گسترده‌ای در صنعت بازیافت زباله افزایش پیدا کند.

رابرت داونی جونیور و ClimateAI

رابرت داونی جونیور سال 2019 در همایشی که با میزبانی Amazon درباره هوش مصنوعی برگزار شده بود، از صندوق سرمایه‌گذاری‌اش با نام The Footprint Coalition رونمایی کرد.

هدف این صندوق نیز بهبود وضعیت محیط زیست از طریق فناوری و به خصوص حوزه هوش مصنوعی است.

جونیور اذعان کرده زمانی که به شدت نگران وضعیت کره زمین بوده، پیشرفت هوش مصنوعی او را نسبت به آینده سیاره‌مان امیدوار کرده است.

در سال 2021 جونیور و شرکت سرمایه‌گذاری‌اش موفق به جذب 12 میلیون دلار سرمایه اولیه برای استارتاپ ClimateAI شدند. این شرکت اولین پلتفرم انعطاف‌پذیری آب‌وهواست که از هوش مصنوعی برای کاهش تاثیر تغییرات آب‌وهوایی و کشف فرصت‌های جدید برای بهبود وضعیت آب‌وهوایی استفاده می‌کند.

این سرمایه‌گذاری‌ها حاکی از این است که افراد تاثیرگذار، به قابلیت‌های فراوان هوش مصنوعی برای بهبود زندگی بشر در آینده پی برده‌اند. هوش مصنوعی در کنار هوش طبیعی بشر قادر خواهد بود تا زندگی بهتری برای ما بسازد.

هوش مصنوعی در ایران

با انتشار ChatGPT، کاربران ایرانی هم در سطحی گسترده با امکانات هوش مصنوعی آشنا شدند. برای آشنایی بیشتر ایرانی‌ها با هوش مصنوعی و استفاده از امکانات پرشمار آن، اپلیکیشن زیگپ ZIGAP راه‌اندازی شد تا فرصت استفاده از قابلیت‌های این فناوری را برای دوست‌داران فناوری فراهم کند.

با استفاده از ZIGAP می‌توان از تمام امکانات ChatGPT در حال حاضر و سایر موتورهای مولد متن و تصویر حوزه هوش مصنوعی در آینده نزدیک استفاده کنید.

مهران
مهران