یک کارخانه روست قهوه مستقر در پایتخت فنلاند، در آزمایشی ترکیبی از قهوه را معرفی کرده است که توسط هوش مصنوعی توسعه داده شده که در آن امید میرود این فناوری بتواند بار کاری را در صنعتی که به طور سنتی به کارهای دستی افتخار میکند، کاهش دهد.
این هوش مصنوعی ترکیب قهوه که AI – Conic نام دارد، این هفته توسط شرکت Kaffa Roastery مستقر در شهر «هلسینکی» راهاندازی شد.
فنلاند یک کشور در شمال اروپا با جمعیت 5.6 میلیون نفر است که طبق گزارش سازمان بین المللی قهوه، سالانه با 12 کیلوگرم، بیشترین سرانه مصرف قهوه در جهان را دارد.
ترکیب هوش مصنوعی و قهوه
این ترکیب که توسط هوش مصنوعی انتخاب شده و مخلوطی از چهار نوع دانه قهوه برزیلی است، محصول سومین کارخانه بزرگ قهوهسازی فنلاند، و شرکت مشاوره هوش مصنوعی محلی Elev است.
شرکت Elev میگوید: «با استفاده از مدلهای مشابه ChatGPT و Copilot، هوش مصنوعی وظیفه داشت ترکیبی را ایجاد کند که به طور ایدهآل با ذائقه علاقهمندان به قهوه مطابقت داشته باشد و مرزهای ترکیب طعمهای مرسوم را جابجا کند.»
«اسوانته هامف» مدیرعامل و بنیانگذار Kaffa Roastery، روز شنبه به آسوشیتدپرس گفت که این دو شریک میخواستند آزمایش کنند که چگونه هوش مصنوعی و ابزارهای مختلف آن میتواند در روست کردن قهوه که یک حرفه سنتی صنعتگری بسیار ارزشمند در فنلاند است، کمک کند.
هامف در حالی که “AI-conic” را در جشنواره قهوه هلسینکی که سالانه متخصصان روست و علاقمندان به قهوه را گرد هم میآورد، به نمایش گذاشت گفت: «ما اساسا توصیفی از تمام انواع قهوه و طعم آنها به هوش مصنوعی تحویل و به آن دستور دادیم یک ترکیب هیجانانگیز جدید ایجاد کند.»
علاوه بر ترکیب دانههای برزیل، کلمبیا، اتیوپی و گواتمالا، هوش مصنوعی برچسب بستهبندی قهوه و شرح طعم مفصلی را برای این محصول ایجاد کرد که میگوید این قهوه، «ترکیبی متعادل از طعم شیرینی و میوه رسیده دارد».
هامف اذعان کرد که از اینکه هوش مصنوعی «به طرز عجیبی» ترکیبی از چهار نوع مختلف دانه قهوه را انتخاب کرد – به جای دو یا سه نوع معمولی که امکان تمایز در طعم را بین طعمهایی با ریشههای مختلف فراهم میکند – شگفتزده شده است.
با این حال، پس از اولین تست روست کردن و آزمایش کور، کارشناسان قهوه Kaffa موافقت کردند که ترکیب ایجادشده با کمک فناوری عالی است و نیازی به تنظیمات انسانی ندارد.
به گفته «آنتی مریلهتو» سخنگوی Elev، این محصول یک مثال ملموس از این است که چگونه هوش مصنوعی میتواند دیدگاههای جدیدی را به متخصصان باتجربه معرفی کند، در حالی که به دوستداران قهوه تجربه های طعم جدیدی را ارائه میدهد.
Kaffa Roastery امیدوار است این آزمایش به عنوان بازکننده گفتگو بین متخصصان قهوه در مورد مسائل آینده در فنلاند باشد، کشوری که هم فرهنگ قهوه قوی دارد و هم با وجود استارتاپهای زیاد، میل زیادی به پیشرفت در حوزه تکنولوژی.
هامف گفت: «این اولین گام برای دیدن اینکه چگونه هوش مصنوعی میتواند به ما در آینده کمک کند بود» و افزود که این پروژه به آرامی «مهارتهای صنعتگری یک روستر» و دادههای ارائهشده توسط هوش مصنوعی را با هم ترکیب میکند.
او گفت: »من فکر میکنم هوش مصنوعی در دراز مدت چیزهای زیادی برای ارائه به ما دارد. ما به ویژه از توصیفی که هوش مصنوعی برای طعم قهوه ایجاد کرده تحت تاثیر قرار گرفتهایم.»