بسیاری از کسبوکارهای بزرگ فناوری الآن توی حالت انتظار هستن و دارن فکر میکنن که آیا رویکرد هوش مصنوعی دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، متفاوت خواهد بود یا نه.
هوش مصنوعی میتونه یکی از مهمترین اختراعات بعد از چرخ یا لامپ باشه و حالا ترامپ به زودی مسئول تنظیم و توسعه هوش مصنوعی میشه و تصمیماتی میگیره که ممکنه برای نسلها تاثیر بذاره. به طور خلاصه، خیلیها انتظار دارن که نظارت دقیقتری روی این موضوع نباشه. جزئیات خیلی کمی در دسترسه، اما نشونههای جالبی از رویکرد هوش مصنوعی آقای ترامپ وجود داره.
اون چیزی که ما به طور قطع میدونیم اینه که برنامههای دولت جدید ترامپ برای نزدیک شدن به هوش مصنوعی تا حد زیادی تحت تاثیر شایعات کمپینش برای کاخ سفید بوده و بیشتر به عنوان یک واکنش به رویکرد جو بایدن، رئیسجمهور قبلی آمریکا دیده میشه.
تفاوت رویکرد بایدن و دونالد ترامپ در مورد هوش مصنوعی
آقای بایدن سال گذشته وقتی که فرمان اجرایی «در مورد توسعه ایمن، مطمئن و قابل اعتماد» در زمینه هوش مصنوعی رو اعلام کرد، حسابی خبرساز شد. وقتی که نگرانیها و آگاهیها درباره هوش مصنوعی به اوج خودش رسید، سعی داشت تا یه تعادل بین قلب و ذهن مردم ایجاد کنه. بایدن تأکید کرد که دولتش تلاش میکنه “اطمینان حاصل کنه که آمریکا در عمل به وعدههاش و مدیریت خطرات هوش مصنوعی پیشرو هست.”
این خطرات شامل اختلال در بازار کار، سرقت مالکیت معنوی، گسترش اطلاعات نادرست و نگرانیهای امنیت ملی میشه. پلتفرم حزب جمهوریخواه برای سال 2024، که بیشتر تحت تأثیر کمپین دونالد ترامپ بوده، در مورد استراتژی هوش مصنوعی آقای بایدن چیزی نگفته.
توی یه بیانیه اومده بود: «ما این فرمان اجرایی خطرناک جو بایدن رو که مانع نوآوری هوش مصنوعی میشه و ایدههای چپ افراطی رو به این فناوری تحمیل میکنه، لغو خواهیم کرد. جمهوریخواهان از توسعه هوش مصنوعی که ریشه در آزادی بیان و شکوفایی انسان داره، حمایت میکنن.»
اما بعضی از تحلیلگران و فنشناسان میگن که به نظر میرسه آقای ترامپ فکر میکرده که بایدن خیلی محتاطانه به موضوع هوش مصنوعی نزدیک شده و این احتیاط مانع پیشرفت شده و کشورهای دیگه هم برای رهبری در این فناوری رقابت میکنن.
نیل چیلسون، رئیس سیاست هوش مصنوعی در مؤسسه Abundance و فنآور ارشد سابق FTC در دوره اول آقای ترامپ، گفت: “من انتظار دارم که شک و تردید درباره اینکه این [هوش مصنوعی] چطور ممکنه بر جامعه تأثیر بذاره، به سمت خوشبینی و لزوم حفظ پیشتازی در این فناوری، به ویژه در مقایسه با چین تغییر کنه.”
آقای چیلسون این حرفها رو توی یه میزگرد هفته گذشته در کنفرانس چشمانداز سیاست هوش مصنوعی بینالمللی مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مطرح کرد و گفت که انتظار داره رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ فرمان اجرایی آقای بایدن رو جایگزین کنه.
جامعه هوش مصنوعی بیشتر شبیه یه فضای بدون مجوز هست. اینجا میتونه محصولات رو بسازه، به بازار بیاره و آزمایش کنه بدون اینکه روند تأیید پیچیدهای وجود داشته باشه که سرعتش رو کم کنه. به همین خاطر، خیلیها انتظار دارن که آقای ترامپ از مقررات هوش مصنوعی فاصله بگیره. آقای چیلسون میگه: “فکر میکنم هدف اصلی حفظ این موتور هست.”
او همچنین گفت که انتظار داره توی دوران آقای ترامپ، ایالات متحده نسبت به نقش نظارتی خودش در صحنه جهانی محتاطتر عمل کنه. او توضیح داد: “شما نمیبینید که توافقهای بزرگ بینالمللی بیاد و شرکتهای آمریکایی رو محدود کنه. فکر نمیکنم این دولت این کار رو انجام بده.”
منتظر سورپرایزهای نظارتی هوش مصنوعی باشید!
با اینکه لفاظیهای کمپین ترامپ معمولاً وعده میده که شرکتها رو از بار نظارتی رها کنه، اما آقای ترامپ گاهی اوقات احتیاط زیادی نشون میده. اخیراً توی پلتفرم Truth Social خودش، مخالفتش رو با ایده اتوماسیون در اسکلههای آمریکا اعلام کرد و نوشت: “مقدار پولی که پسانداز میشه هیچوقت به اندازه ناراحتی و آسیبی که به کارگران آمریکایی میزنه، نیست.”
خانم فردریک هم گفت که اگرچه آقای ترامپ احتمالاً نسبت به هوش مصنوعی محتاطتر خواهد بود، اما انتظار نداره که همه چیز آزاد باشه و نسبت به کسانی که فشار میارن تا توسعه بیبند و بار داشته باشن، هشدار داد. او گفت: “نردههای محافظ خیلی مهمه” و تأکید کرد که ایالات متحده باید برای پذیرش نهادهای استاندارد بینالمللی هوش مصنوعی آماده باشه. به نظرش، ما به محدودیتهایی نیاز داریم.
منبع : thenationalnews