گوگل داره روی یه سیستم هوش مصنوعی به نام “پروژه Jarvis” کار میکنه که هدفش کمک به کاربران با استفاده از مرورگرهای وب برای انجام کارهای مختلفه.
این سیستم میتونه کارهایی مثل جمعآوری تحقیقات، خرید محصولات و رزرو پرواز رو انجام بده. منابعی که با این پروژه آشنا هستن گفتن که گوگل ممکنه این مفهوم رو اوایل دسامبر به نمایش بذاره. طبق اطلاعاتی که داریم، هدف این هوش مصنوعی اینه که مثل یه دستیار دیجیتالی عمل کنه و بتونه کارهایی مثل تایپ کردن، کلیک کردن و پیمایش صفحات وب رو با تحلیل اسکرین شاتهایی که روی صفحه کامپیوتر کاربر ظاهر میشه، انجام بده.
افرادی که به برنامههای گوگل نزدیک هستن گفتن که این شرکت پروژه Jarvis رو همزمان با انتشار مدل زبان بزرگ جدیدش به نام Gemini به نمایش خواهد گذاشت. اما گوگل تنها شرکتی نیست که داره روی توسعه یه هوش مصنوعی کار میکنه که مرورگر رو در اختیار بگیره. OpenAI هم داره روی چیزی مشابه به نام عامل استفاده از رایانه یا CUA کار میکنه. این هوش مصنوعی باید بتونه تحقیقات کاملی رو انجام بده.
ویژگیهای پروژه Jarvis
در رویداد I/O 2024 که در ماه می برگزار شد، گوگل دو نمونه از اینکه چطور تجربیات مبتنی بر عامل رو با هوش مصنوعی Gemini خودش ترکیب کرده، به نمایش گذاشت. انتظار میره که این شرکت در ماه دسامبر اطلاعات بیشتری درباره قابلیتهای Gemini 2.0 رو افشا کنه. پروژه جارویس، که اسمش از هوش مصنوعی Iron Man الهام گرفته شده، به جای اینکه فقط به راهحلهای سازمانی بپردازه، بیشتر به کاربران روزمره توجه داره و تمرکزش روی خودکارسازی کارهای معمولی توی وب هست.
این سیستم توی گوگل کروم کار میکنه و با گرفتن عکسهای مکرر از صفحه کامپیوتر کاربر، کارها رو خودکار انجام میده. این ابزار قبل از اینکه اقداماتی مثل کلیک کردن روی دکمهها یا وارد کردن متن رو انجام بده، تصاویر رو تفسیر میکنه.
اما فعلاً جارویس کمی کند کار میکنه و برای پردازش هر عمل چند ثانیه زمان میبره. این نشون میده که احتمالاً به جای اینکه همه چیز رو روی دستگاه انجام بده، به پردازش ابری وابسته است.
تحولات آینده
انتظار میره که Jarvis از نسخه پیشرفته هوش مصنوعی جمینی گوگل پشتیبانی کنه. اگرچه پیشنمایش این سیستم در ماه دسامبر خواهد بود، اما راهاندازی کاملش ممکنه کمی بیشتر طول بکشه، چون قرار هست آزمایشهای اولیه برای رفع اشکالات احتمالی انجام بشه.
رویکرد گوگل نشوندهنده یه روند کلیتر در بین شرکتهای بزرگ هوش مصنوعی مثل مایکروسافت و اپل هم هست که دارن روی فناوریهای مشابه کار میکنن تا تعامل کاربران با محتوای وب رو بهبود ببخشند. این گزارش میگه که زمانبندی افشای جارویس ممکنه تغییر کنه، چون گوگل داره آمادگی خودش رو برای آزمایش با تعداد محدودی از کاربران بررسی میکنه تا بتونه سیستم رو قبل از انتشار گستردهتر اصلاح کنه.
دیگر نکات مهم در مورد Jarvis
اطلاعات شخصی ممکنه در خطر لو رفتن باشه، به خصوص وقتی که اطلاعات به صورت خودکار توی فرمها برای خرید پر میشه. این گزارش اشارهای نمیکنه که آیا گوگل قصد داره برخی تدابیر رو در پروژه جارویس قرار بده تا خطرات امنیتی رو کم کنه و شانس دسترسی هوش مصنوعی به اطلاعات شخصی رو کاهش بده. با توجه به اینکه این شرکت تحت نظر ناظران ضد انحصار قرار داره، اگر چیزی بد پیش بره، برای گوگل خوب نیست.
کاربران میتونن به راحتی دستوراتی مثل پر کردن فرمها، خرید یا رزرو پرواز رو صادر کنن. راهاندازی رسمی پروژه جارویس به این معنیه که دیگه نیازی به توسعه APIها نیست، چون حتی افرادی که تجربه کمی با هوش مصنوعی دارن هم میتونن کارهای مختلف رو به راحتی انجام بدن. البته، همونطور که حدس میزنید، معرفی یه عامل کامپیوتری که مرورگر رو در اختیار میگیره، مسائل مربوط به حریم خصوصی رو هم به همراه داره.
اقدام گوگل برای معرفی جارویس کمی بعد از اینه که شرکت تحقیقاتی هوش مصنوعی Anthropic نسخه بهروز شدهای از هوش مصنوعی کلود خودش رو راهاندازی کرد. هوش مصنوعی Anthropic حالا شامل مهارتهای سطح رایانه است و میتونه برنامههای نرمافزاری مختلفی که برای کاربران طراحی شدن رو اجرا کنه. این قابلیت جدید، که الان در نسخه بتا عمومی در دسترسه، رقابت بین شرکتهای فناوری رو که هدفشون رهبری نوآوری هوش مصنوعی هست، بیشتر میکنه.
با پروژه Jarvis، به نظر میرسه گوگل دنبال یه دستیار کارآمد و مرورگر محور هست که بتونه کارهای روزمره رو سریعتر و بهتر انجام بده. اگر این پروژه موفق بشه، میتونه راحتی جدیدی رو برای کاربران به ارمغان بیاره، خیلی شبیه به دستیار هوش مصنوعی خیالی Iron Man.
منبع : fonearena