طراح برنده جایزه نمایشگاه گل، تام ماسی، به این موضوع میپردازه که چطور فناوری میتونه زندگی باغداران رو راحتتر کنه. آیا شما هم توی یادآوری زمان آبیاری گیاهانتون مشکل دارید یا نمیدونید چطور باید میزان خشکی خاک رو بسنجید؟ یا شاید هم براتون سواله که آب و هوا چطور میتونه روی باغ شما تأثیر بذاره؟
تام ماسی، که مدال طلای نمایشگاه گلهای RHS رو داره و در حال طراحی باغی هست که از هوش مصنوعی توی رویداد سال آینده استفاده میکنه، میگه: کمک در دسترسه! باغ «هوشمند» آواناد که توسط Je Ahn طراحی میشه، شامل مجموعهای از گیاهان و درختان مقاوم در برابر تغییرات آب و هوا هست که توسط هوش مصنوعی زیر نظر گرفته میشه.
نقش هوش مصنوعی در باغهای آینده
ماسی میگه: هوش مصنوعی الان توی زندگی ما هست و میتونه توی صنعت باغبانی کلی فایده داشته باشه. ما میتونیم از پلتفرمهایی مثل چلسی استفاده کنیم تا نشون بدیم چطور میتونه یه نیروی خوب باشه.
باغ نمایش هوش مصنوعی او حسگرهایی توی خاک داره که به PH، رطوبت و سطح مواد مغذی نگاه میکنه و اطلاعاتی درباره چطور باید مشکلات رو حل کنیم، به علاوه مانیتورهای کیفیت هوا رو هم ارائه میده. همچنین از مانیتورهای آب و هوا استفاده میکنه تا دما رو پیشبینی کنه، پس اگر موج گرما یا باد شدیدی بیاد، به باغبانها زودتر هشدار میده تا آماده بشن و گیاهان رو نجات بدن.
با این فناوری میتونید هزاران لیتر آب رو توی باغ صرفهجویی کنید و اگه این رو توی همه باغها یا پروژههای بزرگ به کار ببرید، مقدار آبی که میتونیم صرفهجویی کنیم واقعا نجومی خواهد بود و میتونه به ما توی مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک کنه. این فناوری به صورت بیسیم کار میکنه و یه هاب کوچیک تمام اطلاعات رو جمعآوری کرده و به فضای ابری میفرسته.
توسعه باغبانی به کمک هوش مصنوعی
ماسی معتقده که توی دهه آینده، جنبههایی از هوش مصنوعی مثل بهینهسازی سیستمهای آبیاری به کار گرفته میشه. این ممکنه شامل سنسورهایی توی باغ شما باشه که به شما میگه خاک چقدر مرطوبه، چه زمانی بارون میباره و چه زمانی واقعاً گرم هست، و برنامههای آبیاری رو بر اساس این نیازها بهینه میکنه، به جای اینکه هر روز به مدت یک ساعت آبیاری کنیم بدون توجه به آب و هوا یا وضعیت خاک.
با ارائه توصیههای بیشتر و دادههای دقیقتر درباره باغها، افراد با مهارت بالا میتونن کمک کنن تا باغها پایدارتر بشن و به شکلی رشد کنن که برای کره زمین بهتر باشه و به ما توی مبارزه با اثرات تغییرات آب و هوایی کمک کنه. او پیشبینی میکنه که توسعه هوش مصنوعی برای باغها خیلی طول نخواهد کشید.
الان RHS داره هوش مصنوعی رو توی برنامههای خودش پیادهسازی میکنه، پس از قبل هم در دسترس هست. اگه توی گوگل جستجو کنید، یه نمای کلی از هوش مصنوعی میگیرید، پس هوش مصنوعی قبلاً توی زندگی ما هست و فکر نمیکنم زمان زیادی طول بکشه تا سیستمهایی برای کشاورزان وجود داشته باشه که از فناوری مشابهی که ما برای چلسی طراحی میکنیم، استفاده کنه و این سیستمها بتونن توی خونهها هم پیادهسازی بشن.
او امیدوار نیست که هوش مصنوعی باعث بشه باغبانها تنبل بشن، اما معتقده که با استفاده از این فناوری، زمان بیشتری برای کارهای دیگه خواهند داشت.
باغداری سنتی یا مدرن؟
آیا مردم ترجیح میدن به جای استفاده از دمنده، برگها رو با دست جمع کنن یا به جای ماشین چمنزنی رباتیک، از چمنزنی دستی استفاده کنن؟ یا شاید هم دوست دارن پرچین رو با قیچی دستی هرس کنن به جای اینکه از قیچی برقی استفاده کنن؟ یا در طراحی، با دست بکشند یا از کامپیوتر کمک بگیرند؟
او میگه: ما توی تاریخ همیشه از فناوری استفاده کردیم تا کارها رو سریعتر و کارآمدتر انجام بدیم و وقت بیشتری برای خانواده و دوستانمون داشته باشیم. امیدواریم هوش مصنوعی و فناوری توی باغبانی هم به ما زمان بیشتری برای لذت بردن از کارهای خوشایند بده.
اما سارا پلستد، صاحب طراحی باغ Bramley Apple و مدرس طراحی باغ توی Capel Manor، کالج محیطزیست لندن، میگه که هوش مصنوعی هنوز خیلی فاصله داره تا بتونه طراحان باغ رو جایگزین کنه. او میگه که توی طراحی، هوش مصنوعی هنوز خیلی عقبتره، چون هر پروژه و هر فضایی خیلی متفاوت هست و هر مشتری هم نیازهای خاص خودش رو داره.
«مسئله فقط جمعآوری اطلاعات از صدها باغ مختلف نیست، بلکه باید خلاصهای از نیازهای مشتری رو درک کنی. بیشتر کار من درباره رابطهام با مشتریها و اینکه چطور با هم کار میکنیم و درک من از نیازهای اونهاست. مردم به این تعامل شخصی نیاز دارن، باید درباره خواستههاشون صحبت کنن و من باید بفهمم که توی زندگیشون چه میخوان و چطور کار میکنه. مردم روی شما سرمایهگذاری میکنن.»
RHS هم از هوش مصنوعی برای ایجاد یک بانک دانش از گیاهان استفاده میکنه که برای کارهای خاصی مثل گردهافشانی، جذب آلودگی و مدیریت آب به کار میره. این برنامه جدید پنج ساله از سال 2025 شروع میشه. بانک دانش شامل گیاهانی برای تنوع زیستی، سلامت و رفاه، تنظیم حرارت و جذب کربن هست و به رشد گیاهانی که باغداران استفاده میکنن کمک میکنه و اثرات بحران تنوع زیستی، تغییرات آب و هوا و شهرنشینی رو کاهش میده.
منبع : irishnews