یک نظرسنجی نشان میدهد که تعداد بسیار کمی از مردم به طور منظم از محصولات هوش مصنوعی مانند ChatGPT استفاده میکنند.
محققان 12000 نفر را در 6 کشور از جمله بریتانیا مورد بررسی قرار دادند که تنها 2 درصد از پاسخدهندگان بریتانیایی گفتند که از چنین ابزارهایی به صورت روزانه استفاده میکنند.
اما این مطالعه که توسط موسسه رویترز و دانشگاه آکسفورد انجام شده است، میگوید که جوانان در حال تغییر این روند هستند و جوانان 18 تا 24 ساله مشتاقترین پذیرندگان این فناوری هستند.
دکتر ریچارد فلچر، نویسنده اصلی این گزارش، به بیبیسی گفت که بین «سروصدا» پیرامون هوش مصنوعی و «علاقه عمومی» نسبت به آن «عدم تناسبی» وجود دارد.
استفاده از هوش مصنوعی
این مطالعه دیدگاههای مربوط به ابزارهای مولد هوش مصنوعی را بررسی کرده؛ نسل جدید محصولاتی که میتوانند به پیامهای متنی ساده با پاسخهایی شبیه به صدای انسان و همچنین از طریق تصاویر، صدا و ویدئو پاسخ دهند.
هنگامی که ChatGPT در نوامبر 2022 راهاندازی شد، هوش مصنوعی زاینده (مولد) به آگاهی عمومی نفوذ کرد.
توجهی که چتبات OpenAI به خود جلب کرد، یک مسابقه تسلیحاتی بزرگ را در میان شرکتهای فناوری به وجود آورد که از آن زمان تاکنون باعث شده تا این شرکتها میلیاردها دلار برای توسعه ویژگیهای هوش مصنوعی زاینده خود سرمایهگذاری کنند.
با این حال، این تحقیق نشان میدهد که با وجود تمام پول و توجهی که به هوش مصنوعی زاینده میشود، این فناوری هنوز به بخشی از استفاده روزمره مردم از اینترنت تبدیل نشده است.
دکتر فلچر گفت: «بخش بزرگی از مردم علاقه خاصی به هوش مصنوعی زاینده ندارند و 30 درصد از مردم در بریتانیا میگویند که نام هیچیک از برجستهترین محصولات از جمله ChatGPT را نشنیدهاند.»
بیم و امیدها
نسل جدید محصولات هوش مصنوعی همچنین بحثهای عمومی شدیدی را در مورد تاثیر مثبت یا منفی ایجاد کرده است.
نتایج پیشبینیشده، برای خوشبینها، از افزایش رشد اقتصادی گرفته تا کشف داروهای جدید نجاتبخش متغیر است.
در همین حال، بدبینان تا آنجا پیش رفتهاند که میگویند این فناوری تهدیدی برای خود بشریت است. این تحقیق سعی در سنجش افکار عمومی داشت و به این نتیجه رسید:
اکثریت انتظار دارند که هوش مصنوعی زاینده تاثیر زیادی بر جامعه در پنج سال آینده داشته باشد، به ویژه برای اخبار، رسانهها و علم.
اکثر آنها گفتند که فکر میکنند هوش مصنوعی زاینده زندگی آنها را بهتر میکند.
وقتی از مردم پرسیده شد که آیا هوش مصنوعی زاینده جامعه را بهطور کلی بهتر یا بدتر میکند، مردم عموما بدبینتر بودند.
دکتر فلچر به بیبیسی گفت: «امیدها و بیمهای مردم برای هوش مصنوعی زاینده بسته به هر بخش بسیار متفاوت است. مردم به طور کلی نسبت به استفاده از هوش مصنوعی زاینده در علم و مراقبتهای بهداشتی خوشبین هستند، اما در مورد استفاده از آن در اخبار و روزنامهنگاری بیشتر محتاط و نگران تاثیر آن بر امنیت شغلی هستند.»
او گفت این تحقیق نشان داد که برای همه، از جمله دولتها و قانونگذاران، مهم است که در بحث پیرامون هوش مصنوعی از نکات ظریف استفاده کنند.
این یافتهها بر اساس پاسخ به یک پرسشنامه آنلاین در شش کشور آرژانتین، دانمارک، فرانسه، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا استخراج شده بود.
منبع: bbc.com