امنیت

۶ کاربرد هوش مصنوعی زاینده برای افزایش امنیت

سرفصل‌های مقاله

به جهانی خوش آمدید که در آن هوش مصنوعی زاینده یا مولد انقلابی در حوزه امنیت سایبری ایجاد می‌کند. هوش مصنوعی مولد با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی (AI) برای تولید یا ایجاد داده‌های جدید مانند تصاویر، متن یا صداها اشاره دارد. در سال‌های اخیر به دلیل توانایی آن در تولید خروجی‌های واقعی و متنوع توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده است. اما این تنها کاربرد هوش مصنوعی نیست.

وقتی صحبت از عملیات امنیتی به میان می‌آید، کاربرد هوش مصنوعی زاینده می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. می‌توان از آن برای شناسایی و جلوگیری از تهدیدات مختلف، از جمله بدافزار، تلاش‌های فیشینگ و نقض داده‌ها استفاده کرد. تجزیه و تحلیل الگوها و رفتارها در مقادیر زیاد داده به آن اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های مشکوک را شناسایی کند و به تیم‌های امنیتی در زمان واقعی هشدار دهد.

در ادامه به شش کاربرد هوش مصنوعی در زمینه امنیت که قدرت هوش مصنوعی زاینده را نشان می دهد، اشاره می‌کنیم.

۶ کاربرد هوش مصنوعی زاینده در بحث امنیت

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی مولد

مدیریت اطلاعات

امنیت اطلاعات با گستره‌ای از داده‌ها سروکار دارد که دائما در حال رشد هستند. دریافت اطلاعات جدید یکی از چالش‌های مدیریت اطلاعات است، اما هوش مصنوعی زاینده می‌تواند به این اطلاعات کمک کند. برای مثال، تعدادی راه‌حل موجود برای جمع‌آوری داده‌ها وجود دارد، مانند فیدهای RSS برای اخبار، اما در واقع کاربرد هوش مصنوعی تعیین اینکه چه اطلاعاتی مفید هستند و چه اطلاعاتی مفید نیستند، همچنان مشکل ایجاد می‌کند.

مدل‌های هوش مصنوعی زاینده قابلیت‌های امیدوارکننده‌ای را در تولید خلاصه‌های دقیق و مختصر از متن نشان داده‌اند. این مدل‌ها را می‌توان بر روی مجموعه داده‌های بزرگی از اطلاعات مرتبط با امنیت آموزش داد و یاد گرفت که اطلاعات کلیدی را شناسایی کند، جزئیات مهم را استخراج کند و یک خلاصه فشرده ایجاد کند.

تجزیه و تحلیل بدافزارها

راه‌حل‌های هوش مصنوعی مولد، اگرچه نمی‌توانند همه چیز را حل کنند، برای تیم‌های امنیتی در انجام تجزیه و تحلیل بدافزار بسیار مفید هستند. مدل‌های هوش مصنوعی به لطف حجم عظیمی از داده‌های برچسب‌گذاری شده که روی آن‌ها آموزش دیده‌اند، می‌آموزند تا الگوها را در انواع مختلف بدافزار شناسایی و تشخیص دهند.

این دانش به دست آمده آنها را قادر می‌سازد تا ناهنجاری‌ها را در کدهایی که قبلا دیده نشده بودند شناسایی کنند و راه را برای شناسایی موثرتر و کارآمدتر تهدید هموار کند. بدافزارهایی که متن ساده هستند (مانند یک فایل اجرایی دیکامپایل شده یا یک اسکریپت پایتون مخرب) معمولاً برای این کار مناسب هستند.

توسعه ابزار

هوش مصنوعی زاینده همچنین می‌تواند به سرعت توانایی تیم امنیتی برای تولید ابزارهای مفید و کاربردی را افزایش دهد. یک کاربرد هوش مصنوعی مولد، توانایی حل وظایف پیچیده کدنویسی است. به طور کلی، با درخواست‌های خوب، برای یک توسعه دهنده، اشکال زدایی کدهای تولید شده با هوش مصنوعی بسیار آسان‌تر از معمار است و کد را از ابتدا بازآفرینی می‌کند. با مدل‌های پیشرفته و توانا، ممکن است نیازی به اشکال‌زدایی کد تولید شده نباشد.

ارزیابی ریسک

مدل‌های هوش مصنوعی مولد در تقلید از انواع شخصیت‌ها عالی هستند. با بکارگیری تکنیک‌های مناسب، می‌توان تمرکز یا رفتار مدل را به سمتی هدایت کرد که سوگیری خاصی را به خود بگیرد. از آنجا، یک مدل می‌تواند انواع سناریوهای ریسک را با تقلید از چندین شخصیت ارزیابی کند و بینشی با دیدگاه‌های مختلف ارائه دهد.

با استفاده از چندین دیدگاه، می‌توان از هوش مصنوعی مولد برای ارائه ارزیابی‌های کامل ریسک استفاده کرد و بسیار بیشتر از یک انسان می‌تواند ارزیاب‌های خنثی (از طریق شبیه‌سازی شخصیت) باشد.

پاسخ به حوادث

هوش مصنوعی مولد ابزاری عالی برای کمک به واکنش به حادثه هستند. با ایجاد گردش‌های کاری که شامل درک هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل بارهای مرتبط با حوادث است، می‌توان میانگین زمان حل حوادث (MTTR) را به میزان قابل توجهی کاهش داد. استفاده از تقویت بازیابی در این سناریوها بسیار مهم است، زیرا آموزش مدلی برای توضیح هر سناریو ممکن غیرممکن است. هنگامی که تقویت بازیابی را برای منابع داده خارجی اضافی مانند هوش تهدید اعمال می‌کنید، یک گردش کار خودکار به دست می‌آورید که دقیق است و برای از بین بردن توهم کار می‌کند.

اطلاعات

استفاده از هوش مصنوعی مولد برای کمک و تقویت وظایف مختلف اطلاعاتی تهدید یک برنامه واضح است. تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار، مانند شاخص‌های به خطر افتادن (IOC)، نمونه‌های بدافزار، و URLهای مخرب، هوش مصنوعی زاینده می‌تواند گزارش‌های درستی ایجاد کند که چشم‌انداز تهدید فعلی، روندهای نوظهور و آسیب‌پذیری‌های احتمالی را خلاصه می‌کند.

همچنین می‌تواند گزارش‌های مربوط به داده‌های عامل تهدید را با اطلاعات مربوط به TTPهای بازیگران مختلف تهدید ترکیب کند و داده‌ها را به اطلاعات قابل عمل تبدیل کند. به عنوان مثال، می‌تواند بردارهای حمله احتمالی، سیستم‌های آسیب‌پذیر یا مکانیسم‌های شناسایی خاصی را که می‌توانند برای کاهش این تهدیدات پیاده‌سازی شوند، علامت‌گذاری کند.

هوش مصنوعی مولد پتانسیل بسیار زیادی برای آینده امنیت سایبری دارد. با استفاده از توانایی پردازش و تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌ها، می‌تواند نحوه شناسایی، بررسی و پاسخ به تهدیدات سایبری را تغییر دهد.

اگر شما هم می‌خواهید که از دنیا عقب نمانید به راحتی و از طریق زبان فارسی با ChatGPT و سایر سرویس‌های هوش مصنوعی صحبت کنید. تنها کافی است اپلیکیشن زی‌گپ را دانلود و به راحتی از آن استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید نظرات خود را با ما و سایر کاربران در شبکه‌های اجتماعی ما در اینستاگرام و تلگرام به اشتراک بگذارید.

نوید رضایی
نوید رضایی