اولین توربین بادی شهری جهان با هوش مصنوعی

طراحی اولین توربین بادی شهری جهان توسط هوش مصنوعی

فهرست مطالب

استفاده از هوش مصنوعی برای کنار گذاشتن تعصبات قدیمی که تو طراحی توربین‌های بادی در قرن گذشته تأثیر گذاشته، خیلی ضروری بود.

متخصصان طراحی هوش مصنوعی EvoPhase و سازندگان فلزات دقیق KwikFab از اولین توربین بادی شهری جهان رونمایی کردن که با کمک هوش مصنوعی طراحی شده و مخصوص شرایط باد خاص یه منطقه جغرافیایی ساخته شده. این تیم اسمش رو گذاشته تیغه بیرمنگام.

EvoPhase از یه فرآیند طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرده تا طرح‌هایی رو تولید و آزمایش کنه که بتونن تو سرعت‌های باد موجود در بیرمنگام کارایی خوبی داشته باشن. جالبه که سرعت باد تو این منطقه 3.6 متر در ثانیه هست که خیلی کمتر از 10 متر در ثانیه‌ایه که اکثر توربین‌ها نیاز دارن.

لئونارد نیکوزان، مدیر ارشد فناوری EvoPhase توضیح داد: «ما به توربینی احتیاج داشتیم که بتونه سرعت باد نسبتاً کم بیرمنگام رو ثبت کنه و در عین حال آشفتگی ناشی از ساختمان‌های اطراف رو هم مدیریت کنه. طراحی باید فشرده و سبک باشه تا بتونه روی پشت بام نصب بشه.»

اولین توربین بادی شهری جهان با هوش مصنوعی

اولین توربین بادی شهری جهان با هوش مصنوعی

EvoPhase تونسته طراحی بهینه‌ای برای تیغه‌های منحنی پیدا کنه که دور یه نقطه مرکزی می‌چرخن و تأیید کرده که این طراحی تا هفت برابر کارآمدتر از طرح‌های موجود تو منطقه بیرمنگام خواهد بود.

استفاده از هوش مصنوعی برای کنار گذاشتن تعصبات قدیمی که تو طراحی توربین‌ها تو قرن گذشته تأثیر گذاشته، خیلی ضروری بود. هوش مصنوعی به ما این امکان رو می‌ده که امکانات طراحی رو فراتر از محدوده آزمایش‌های سنتی انسان کشف کنیم. ما تونستیم بیش از 2000 طرح توربین بادی رو فقط تو چند هفته تولید، آزمایش و اصلاح کنیم که این کار به طرز قابل توجهی روند توسعه‌مون رو تسریع کرد و به چیزی رسیدیم که سال‌ها و میلیون‌ها پوند با روش‌های معمول زمان می‌برد.

لئونارد نیکوزان ادامه داد: «شبیه‌سازی‌های تکاملی ما نشون دادن که تیغه بیرمنگام تا هفت برابر کارآمدتر از طرح‌های موجود در سرعت باد و محیط شهری بیرمنگام هست. طراحی نهایی فقط یه نمونه اولیه نیست، بلکه یه راه‌حل پیش‌بینی شده‌ست که برای استفاده در دنیای واقعی آماده‌ست.»

فرآیند طراحی تکاملی EvoPhase که توسط یه گروه تحقیقاتی به رهبری دکتر کیت Windows-Yule تو دانشگاه بیرمنگام توسعه یافته، انتخاب طبیعی رو تقلید می‌کنه. این رویکرد این امکان رو می‌ده که همزمان بسیاری از پارامترهای مختلف رو بهینه‌سازی کنیم و از مبادلات سنتی بین عوامل عملکرد دوری کنیم.

KwikFab اولین نسخه تیغه بیرمنگام رو برای نشون دادن امکان‌سنجی ساخت این طرح تولید کرده. یه نسخه آلومینیومی برای ارزیابی و آزمایش روی سقفی تو بیرمنگام قرار می‌گیره و انتظار می‌ره محصول نهایی تا اواخر سال 2025 آماده بشه.

همکاری EvoPhase و KwikFab یه سرویس طراحی سریع و نمونه‌سازی رو ارائه می‌ده و تیم الان داره روی طراحی دیگه‌ای برای شرایط متفاوت تو ادینبورگ کار می‌کنه.

پل جارویس از KwikFab مطمئن هست که استعداد و فضای کافی تو بیرمنگام وجود داره تا بتونه چرخش سریعی از طراحی تا نمونه‌سازی توربین‌های بادی رو که برای شرایط محلی خاص در سراسر جهان طراحی شدن، انجام بده.

این پروژه تا حدی به لطف جایزه منچستر ممکن شد که تیم رو به عنوان فینالیست در سال افتتاحیه این جایزه در می 2024 معرفی کرد. جایزه منچستر یه جایزه چالشی چند میلیون پوندی از طرف دپارتمان علوم، نوآوری و فناوری بریتانیا هست که به خاطر پیشرفت‌های جدید بریتانیا در هوش مصنوعی برای منافع عمومی به افراد پاداش می‌ده.

منبع : eenewseurope

شبیه به همین مقاله

نظرت رو برامون بنویس

زیگپ برات
  • می‌نویسه!
  • ترجمه می‌کنه!
  • تصویر می‌سازه!
  • شارژ می‌خره
  • مسیریابی می‌کنه!